Severní Korea potřebuje koupit další letadla

  • 19.04.2019 17:00

Severní Korea se obrátila na Rusko a vyjádřila zájem pořídit další letadla pro společnost Air Koryo. Nová letadla mají být nasazena na nové destinace. Je však otázka, zda Rusko může letadla vzhledem k sankcím proti severokorejskému režimu prodat. Rusko by v tomto případě muselo získat výjimku ze sankčního seznamu, který letadla výslovně uvádí.

Air Koryo provozuje kromě jiného linku do Vladivostoku a Rusko se vyjádřilo, že by si přálo vidět na této lince větší úroveň bezpečnosti a modernější letadla.

Mezinárodní spoje Air Koryo se zaměřují především na Čínu. Air Koryo zajišťuje letadly Tupolev Tu-204-300 a Tu-204-100 spojení do Pekingu,Šen-jangu a Vladivostoku. Do roku 2017 provozovala společnost ještě lety do Kuala Lumpur, ale ty byly ukončeny poté, kdy byl na letišti v Kuala Lumpur zavražděn bratr stávajícího prezidenta Kim Čong-una.

Letový park společnosti sestává z kombinace letadel Antonov, Iljušin a Tupolev, údaje o složení a zejména letuschopnosti strojů se však liší. Poslední letoun získala Air Koryo v roce 2013. 

Severní Korea se snažila o změkčení nebo odstranění sankcí příslibem denuklearizace, ale sankce se zatím odstranit nepodařilo.  (Foto: Wikimedia, planes.cz)


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace