Dnes proběhne na pražském letišti bezpečnostní cvičení

  • 17.04.2019 10:35

Dnes od 13:00 proběhne v prostoru Letiště Václava Havla Praha společné cvičení bezpečnostních a provozních složek Letiště Praha a složek integrovaného záchranného systému. Tématem cvičení bude zásah u nehody letadla při přistání a následné činnosti podle postupů Letištního pohotovostního plánu.

Cvičení se kromě bezpečnostních a provozních složek Letiště Praha zúčastní také Hasičský záchranný sbor hl. města Prahy, Policie ČR, Asociace samaritánů ČR, Zdravotnická záchranná služba hl. města Prahy, Ústřední vojenská nemocnice, Fakultní nemocnice Motol a mnozí další. Důležitým účastníkem cvičení bude také letecká společnost Smartwings, která pro účely cvičení zapůjčila jedno ze svých letadel.

Předmětem letošního cvičení bude zásah u havarovaného letadla, včetně záchranných a hasebních prací provedených provozními a bezpečnostními složkami Letiště Praha ve spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému, evakuace a ošetření raněných osob, jejich převoz do spádových nemocnic a tamní hromadný příjem. Pro účely cvičení bude použito figurantů členů Českého červeného kříže v roli cestujících. (Foto: ilustrační)


Související fotky


Komentáře



atr (...30.64...)
17.04.2019 14:47

A pak že ty MAXíci jsou úplně k ničemu ...

Pavel - nepřihlášený host (...246.210...)
17.04.2019 11:31

Hlavní role: OK-SWD

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace