British Airways odhalily již třetí letoun ve „výročních“ barvách

  • 03.03.2019 08:00

Společnost British Airways odhalila již třetí letoun, který ponese speciální zbarvení, které připomíná 100. výročí společnosti. Opět půjde o Boeing 747, který ponese zbarvení známé jako Landor.

První „výroční“ Boeing 747 (obr. 2) již létá v retrobarvách společnosti BOAC (British Overseas Airways Corporation). Další letoun, Airbus A319 (obr. 3), bude připomínkou společnosti BEA (British European Airways). Spojením obou společností vznikla British Airways.

Boeing 747-400 (G-BNLY) přiletěl minulý týden do lakovny v Dublinu, kde dostane staronové barvy, ve kterých létaly British Airways v období 1984-1997. Dostane také staronové jméno City of Swansea, které se pojí k původnímu livery. Z Dublinu se vrátí do služby na Heathrow koncem měsíce. Letoun bude v nových barvách létat na dálkových linkách do roku 2023, kdy bude ze služby vyřazen.

Kromě nových barev vybraných letounů však společnost připravuje pro cestující zejména řadu zlepšení, a to v rámci pětiletého programu, do kterého bylo investováno 6,5 mld. GBP. V letadlech najdou např. Wi-Fi, zásuvky ke každému sedadlu a 128 letadel sloužících na dálkových linkách bude mít nový interiér. (Obr: British Airways, planes.cz)


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace