Virgin Galactic uskutečnil další úspěšný výlet do kosmu. Je o krok blíže vesmírné turistice.

  • 27.02.2019 17:00

Prostředek společnosti Virgin Galactic Richarda Bransona úspěšně absolvoval další let nosiče SpaceShipTwo a kosmického prostředku VSS Unity do vesmíru. Jedná se již o druhý úspěšný let. VSS Vanity zároveň překonal svůj prosincový rekord v rychlosti i dosažené výšce letu. Kosmický prostředek VSS Vanity dosáhl rychlosti Mach 3,04 a výšky 90 km. Návrat do atmosféry probíhal na rychlosti Mach 2,7. Tentokráte byla na palubě tříčlenná posádka a součástí zkušebního letu bylo ověření vhodnosti prostředí v kabině pro přepravu platících cestujících.

V prosinci bylo při předchozím letu dosaženo výšky 82,7 km. Během letošního roku bude postupně prodlužována doba hoření motorů, takže by se měla zvyšovat jak rychlost, tak zejména dosažená výška.

Společnost Virgin Galactic hodlá komerčně nabízet lety do kosmu. Prostředek má pojmout pět cestujících a cena „letenky“ pro balistický výlet je stanovena na 250 tis. USD.    

Efektní video lze shlédnout zde. (Foto: Virgin Galactic)


Fotografie k článku



Komentáře



cyklista - nepřihlášený host (...143.170...)
28.02.2019 13:58
Grammar nazi

Snad návrat v rychlosti nebo s rychlostí, ale na rychlosti? Co to je za obrat?

jakubv (...177.39...)
28.02.2019 00:14

původní cena byla 200k usd, pak zdražil.
Jako výlet by to mohlo být pěkné, budou se o ně přetahovat s Blue Origin, Tam zatím Bedos cenu nepublikoval, ale bude dost podobná za podobný zážitek.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace