Hi Fly chce další Airbusy A380

  • 19.02.2019 17:00

Ukončení výroby A380 a snížení počtu letadel u stávajících provozovatelů skýtá Hi Fly možnost pořídit si další superjumbo. Na letošní sezónu má Hi Fly již prodánu kapacitu svého jediného A380 a firma vidí další poptávku i její perspektivní růst do budoucna.

Hi Fly má díky A380 unikátní postavení, neboť je jedinou společností, která nabízí pronájem takto velkého stroje, který může univerzálně zaskočit za jakýkoliv jiný letoun, pokud je to potřeba. Stejně tak, pokud jakákoliv letecká či cestovní kancelář potřebuje velké dodatečné kapacity, je řešením A380. Letos např. společnost Malaysian použije A380 k přepravě poutníků do Mekky. Dalším plusem je komfort, neboť Hi Fly provozuje letoun stále v konfiguraci po Singapore Airlines.

V loňském roce pronajala Hi Fly úspěšně kapacity Airbusu (včetně posádky, údržby, certifikátů IATA a pojistky) cestovce Thomas Cook, Norwegian Air na záskok za uzemněné Dreamlinery a Air Austral na lety na Réunion.

Za pronájem A380 získala Hi Fly dvě prestižní marketingové ceny od magazínu Global Transport Finance.

V příštím roce se dostanou na trh tři A380, které vrací Air France leasingové společnosti s ukončením leasingu, takže Hi Fly může zvýšit počty svých A380. A protože zatím jedinou alternativou je poslat letadla do šrotu (což vynese asi 80 mil. USD), je cena na sekundárním trhu atraktivní. (Foto: Hi Fly, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace