Boeing 747 Corendon nestihl oslavy 50. výročí kvůli sněhu

  • 11.02.2019 17:00

Po pěti dnech přepravy a 12,5 km cesty ze Schipholu do Badhoevedorpu nakonec dne 10. února „přistál“ Boeing 747 v barvách Corendonu v zahradě hotelu Corendon Village, kde bude sloužit jako atrakce pro prohlídky 5D. O jeden den tak nestihl 50. výročí od prvního letu 747. Přepravu letadla sledovala světová média. Letoun byl dopraven do cílové stanice na podvalníku se 192 koly, taženém dvěma tahači o výkonu 390 kW (každý). Převoz kromě samotné hmotnosti a rozměrů navíc silně zkomplikoval sníh, který v Holandsku zase není tak úplně obvyklý.

Je zajímavé, že také oficiální oslava na Boeing Field v Seattlu, která byla plánovaná na 9. a 10. února, musela být zrušena pro přívaly sněhu.

Vystavený letoun sloužil od roku 1989, tj. 30 let, u KLM s názvem City of Bangkok. Exponát o hmotnosti 160 tun našel své místo na podstavci o výšce 1,5 m a hmotnosti 15 tun.

Během roku bude otevřena Expozice 5D, kde si návštěvník bude moci prohlédnout útroby letounu, a to včetně nákladového prostoru, kuchyně a obou palub, a projít se po 30m křídle. Hotel bude prostor kolem letadla ve dvoře využívat k pořádání různých akcí. (Foto: Corendon Hotel, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace