Nečekané důsledky horkého léta. Thomas Cook prodá svou leteckou společnost.

  • 10.02.2019 17:00

Cestovní kancelář Thomas Cook, nejstarší cestovní kancelář na světě, generuje většinu svého zisku během letních prázdninových měsíců. A generuje tím více výnosů, čím je počasí britského léta horší. A to se nestalo v loňském roce, kdy Británii zasáhlo rekordní horko, takže řada lidí se rozhodla strávit léto doma a necestovat za sluncem. Společnost své zájezdy k moři nevyprodala a prodej zájezdů na rok 2019 nevypadá zatím také povzbudivě. V důsledku těchto potíží firma nedosáhla dobrých hospodářských výsledků a dokonce nemohla ani vyplatit dividendy. Proto se rozhodla prodat svou ziskovou leteckou dopravu. Thomas Cook Group Airlines dnes provozují 103 letadel, přičemž dosáhly zisku 129 mil. GBP s růstem o 37 %.

Zdá se, že intenzivní zájem o nákup projevila Lufthansa, a to zejména pokud jde o dálkové linky. Pokud jde o lety na krátké vzdálenosti, Lufthansa se obává, že k jejich pořízení nezíská potřebná povolení antimonopolních orgánů. (Foto: Thomas Cook, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace