Polská pohraniční služba kupuje Turbolety. Budou létat i pro FRONTEX

  • 05.02.2019 08:35

Polská pohraniční služba (Straż Graniczna) podepsala kontrakt na pořízení dvou letounů L-410UVP-E20. Oba stroje mají být dodány do října 2020 a objem kontraktu je 109,8 mil. PLN, tj. asi 650 mil. Kč.

Nákup letadel pro pohraniční službu z 90 % financuje polský Fond vnitřní bezpečnosti. Letadlo má přitom sloužit nejenom ochraně polské hranice, ale má plnit také úkoly služby FRONTEX při ochraně vnější hranice EU. Kontrakt je významný, neboť otevírá pro letadlo nové odbytové možnosti, a to za obvyklými hranicemi přepravy osob a nákladu.  

Pro plnění úkolů ostrahy hranic bude letoun vybaven speciálním zařízením pro pátrání a identifikaci aktivit okolo hranic, a to jak na souši, tak ve vzduchu i na vodních hladinách. Zařízení mají být schopna přesně identifikovat objekty do vzdálenosti 15 km. Letoun bude rovněž vybaven satelitní komunikací a záchrannými prostředky včetně prostředků pro pátrání a záchranu na moři.   

Kromě Turboletů rozšíří park polské pohraniční služby také vrtulníky Robinson R44 Raven II a v říjnu i vrtulník Airbus Helicopters H135. Straż Graniczna zatím používá např. letadla PZL-104M Wilga 2000, PZL M28-05 Skytruck a vrtulníky PZL W-3 Sokół. (Foto: info.wyborcza.cz, wikipedia, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Glagól - nepřihlášený host (...45.55...)
05.02.2019 11:05
POLÁCI POZOR !!!

Turbolety vyrábí Ruská firma.
Přece nebudete podporovat odporný Putlerůf režim.
A řídící jednotky jsou určitě Hůjavej, Čong vám to vypne a jste v prdeli.
Tak znovu a lépe.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace