Jet Airways má peníze jen na 60 dní

  • 05.08.2018 08:30

Vedení indické společnosti Jet Airways informovalo podle listu Ecomic Times své zaměstnance, že pokud nedojde k dramatickým škrtům, a to včetně snížení platů, stačí jí peníze již jen na 60 dní provozu. Zároveň vyzvala zaměstnance v Bombaji a Dillí, aby souhlasili se snížením svých platů v rozsahu od 5 do 25 % (podle výše platu), u pilotů o 17 %. V návaznosti na toto oznámení cena akcií společnosti (JETAIRWAYS-IN) poklesla o 7 %. Obtížná finanční situace je způsobena růstem cen paliva, poklesem domácí měny a konkurenčními tlaky. Podobným tlakům čelila společnost již vloni, kdy chtěla snížit platy nastupujícím a novým pilotům o 30 %. IndiGo, největší indická letecká společnost pokud jde o počty přepravených cestujících, ohlásila za 1. kvartál propad zisku o 91 %. Podle mínění analytiků je jedním z problémů na straně výnosů neschopnost společností účtovat premium za prodej míst na poslední chvíli. Připomínáme, že Air India je dlouhodobě ve ztrátách a indická vláda se bezúspěšně snaží společnost prodat.


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Zdeněk Černý (...188.183...)
05.08.2018 09:49

Opraveno,díky

Kryštof Páleníček - nepřihlášený host (...181.58...)
05.08.2018 09:07
Nadpis

Pozor, v nadpisu máte Jat Airways místo Jet Airways. Ve světle otazníků nad působením Etihadu v dnešní Air Serbii by to mohlo v Srbsku vyvolat paniku ;-)

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace