Britský Úřad pro letectví zahájil vyšetřování podezřelých praktik při rezervaci míst

  • 05.03.2018 08:00

Britský úřad Civil Aviation Authority zahájil na základě masivní kritiky cestujících vyšetřování několika společností, které podezřívá, že záměrně rozesazují skupiny cestujících. Cestující separovaní od své skupiny si pak musí připlatit, pokud chtějí u své skupiny spolucestujících sedět. Tento problém se navíc může týkat i rodičů cestujících s dětmi. Šetření CAA ukazuje, že ze vzorku 4000 cestujících, kteří si společně koupili letenku v rámci skupiny u 10 různých společností byl ve více než polovině případů cestující od skupiny oddělen. Obětí podivných manipulací se však můžete stát i jako sólo cestující, kdy je vám „náhodně“ přiděleno neatraktivní místo uprostřed řady namísto oblíbenějších oken či uliček (jejichž přidělení je potlačeno). Nepřekvapí, že taková praxe již byla prokázána společnosti Ryanair. CAA není proti účtování poplatků za určitá místa, ale jen pokud je taková praxe spravedlivá a transparentní.

autor: Michalc


Fotografie k článku



Komentáře



FlyingJ (...112.167...)
05.03.2018 10:29

Rozesazovat maminky s dětmi není košer, ale v rozdělování skupinek nevidím problém - v ceně letenky je přeprava z místa A do B a tuhle službu cestující obdrží. Některé sedačky jsou přirozeně cennější než jiné.

Atomic (...70.20...)
05.03.2018 09:17

Se stejnou praxí jsem se loni potkal u TAP Portugal, při rezervaci letenky jsem si zadal místo u okýnka načež mi bylo přiděleno místo v prostřední řadě navíc na jedné z prostředních sedadel. Na písemný dotaz mi bylo odpovězeno, že let je plně vytížen a místa u okna jsou plně zarezervována. Při odbavení jsem se pak divil že byl let poloprázdný a místo u okna jsem si mohl vybrat za příplatek v přepočtu cca 1200kč. Pochybuji, že polovina letadla si přebookovala nebo zrušila let. Nakonec jsem si mohl dovolit dokonce odsednout o 1 řadu dozadu a měl jsem dvojsedačku sám pro sebe.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace