Příprava moderní údržbové služby u CSAT

  • 22.10.2017 09:00

Dceřiná společnost Českého Aeroholdingu Czech Airlines Technics (CSAT), která poskytuje služby údržby a oprav letadel, se zapojuje do širších partnerství v rámci údžby letadlových celků. Na mezinárodním veletrhu MRO Europe v Londýně uzavřela předběžnou smlouvu s americkou společností GA Telesis o partnerství a zajištění komplexních služeb pro turbovrtulová letadla ATR. Její součástí bude podpora rotujících letadlových celků (RLC) zahrnující opravy, zajištění náhradních dílů i logistiku. Partnerství bylo uzavřeno na pět let s opcí na další prodloužení, finální podmínky budou upřesněny do konce roku.

Společná služba pro zákazníky integruje dostupné opravárenské kapacity a nabídku náhradních dílů. GA Telesis zajistí logistiku a provoz speciálního skladu náhradních dílů pro rotující celky, založený na dílech, které má CSAT nyní volné, a doplní ho díly, které CSAT nemá k dispozici, a nástrojem iGEAR (Intelligent Global Engine & Airframe Replenishment). Společnost Czech Airlines Technics pak bude zajišťovat opravy rotujících letadlových celků, např. vrtulových listů, pro globální zákazníky GA Telesis, a to jak v rámci vlastních kapacit, tak i prostřednictvím externích partnerů. Partnerská společnost bude zajištovat náhradní díly, logistiku a skladování. Nový společný produkt se bude poskytovat na základě programu „power by hour“, ve kterém letecké společnosti platí poplatek podle letových hodin.

GA Telesis působí na šesti kontinentech a poskytuje součásti a služby pro letadla typu Airbus, Boeing, Bombardier a Embraer a proudové motory značek CFM International, General Electric, International Aero Engines, Pratt & Whitney a Rolls-Royce. Mezi nejvýznamnější zákazníky CSAT zatím patří České aerolinie, Finnair, Transavia Airlines, Germania, Travel Service, KLM Royal Dutch Airlines a NEOS. Byla první společností v kontinentální Evropě, která provedla modifikaci wingletů Split Scimitar Winglets na letounech Boeing 737NG.

Autor: CSAT



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace