Pozvánka k dožehlování planes.cz

  • 18.10.2016 13:59

Ahoj,

předpokládáme, že minimálně část z laskavých čtenářů si vzpomene, že jsme po změně (nejen) designu planes sbírali podněty vás, uživatelů, k novému softwaru planes s cílem upravit a opravit jeho chování tak, aby bylo přívětivější.

Zatímco jsme sbírali podněty od uživatelů, dívali jsme se na statistiky používaných stránek (a klikání na nich) a fungování webu. Naším primárním cílem bylo opravit projevené chyby a logické nedorazy. Zároveň jsme se rozloučili s vývojáři, kteří nový systém psali, především z důvodu nesouladu názoru na to, co znamená slovo „funkční“.

Tohle všechno nám trvalo docela dlouho, nicméně v průběhu času jsme se dopracovali k verzi, kterou nazýváme facelift . Střeva pohánějící systém, databáze i administrační rozhraní zůstala stejná, nicméně jsme se rozhodli primárně předělat design front endu (tj. části webu, kterou používáte vy, uživatelé).

Předělání má tři podoby:

  1. Změna designu webu. Nově je jednodušší, je v něm méně modré a ikonek
  2. Změna rozložení hlavní stránky
    • Jinak rozložené fotky (ve variantě „více fotek“)
    • Jinak rozložené menu (často navštěvované odkazy jsou nyní v první položce menu), přidaný seznam alb a autorů článků
    • Přidali jsme odkaz na spřátelené sociální sítě, neboť je nám jasné, že jejich rychlosti se klasický web nemůže vyrovnat
  3. Jinak počítané žebříčky (což se ovšem projeví až po vypnutí stávající verze), výběr galeristů a úpravy Očekáváme

Nový systém je teď v betaverzi, na kterou si můžete sáhnout, otestovat a poskytnout nám zpětnou vazbu na adrese ng@planes.cz . Po cca měsíci vaše příspěvky dáme dohromady, porovnáme s chováním většiny uživatelů na webu a případně provedeme změny. Po cca dvou měsících už byste měli koukat pouze na nový systém a my se budeme věnovat průběžným opravám administračního rozhraní, dat a dalších věcí.

Starý i nový systém koukají na stejná data, takže byste měli vidět totéž, ať již sledujete kterýkoli z nich.

Součástí testování nového systému je i porovnání výkonu, takže se nebojte na adresu ng@planes.cz posílat i tyto připomínky (rychlost by se měla zlepšovat s tím, jak se bude plnit mezipaměť). Zároveň si dovolujeme upozornit na fakt, že není v našich silách sbírat připomínky všude možně (například v chatu), takže je možné, že vaše případné nářky v chatu nemusí být vyslyšeny (nebudou-li poslány na správnou adresu).

Adresa, na které jsou nové planes k zastižení, je http://ng.planes.cz/

Přejeme příjemné zkoumání

vaše
redakce

Autor: Planes.cz



Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace