Vueling musí šetřit, uzavře báze v Bruselu, Palermu a Catanii

  • 10.10.2016 15:00

Španělský low-cost Vueling Airlines, vlastněný ze strany IAG International Airlines Group, oznámil nový restrukturalizační plán, v rámci kterého dojde k uzavření tří současných bází, na letiště Brusel - Zaventem a v Catanii a v Palermu na Sicílii. Zejména v Bruselu čelí Vueling těžké konkurenci tradičních (zejména Brussels Airlines) i ostatních nízkonákladových dopravců - Ryanair kromě své dlouholeté bázi v Charleroi přesunul část kapacity právě na hlavní bruselské letiště. Z Bruselu Vueling v současné době létá do Španělska, destinací Alicante, Barcelona, Ibiza, Malaga, Palma de Mallorca, Santiago de Compostela a Valencia. Z obou sicilských základen provozuje lety do Říma, Florencie, Barcelony a Paříže, z Catanie ještě do Curychu. Společnost se chce nově soustředit hlavně na posilování svých aktivit na svých klíčových trzích, bázích ve Španělsku, Francii a kontinentální Itálii. I přes oznámené stažení se ze tří jmenovaných bází zůstává celková nabízená kapacita španělského dopravce v nadcházející zimní sezóně stejná jako předcházející zimu 2015/6. Vueling má za sebou těžké léto na hlavní bázi v Barceloně, kde nepravidelnosti provozu v nejvyšší letní sezóně, způsobené nedostatkem kapacity letadel, vyústily ve značné množství těžce zpožděných a úplně zrušených letů - na mnoha linkách včetně té do Prahy byla nasazována ad-hoc letadla jiných dopravců.

 



Související články

Komentáře



Ondrej - nepřihlášený host (...135.13...)
12.10.2016 09:47
Konec????

.....ked uz nieco hodis na tieto stranky mozes sa nad tym zamysliet? Z čoho usudzujes ,ze je to koniec. NA ZAKLADE troch zrusenych bazi.? Inac je to len zbytocny vykrik do tmy.

vueling - nepřihlášený host (...112.202...)
10.10.2016 15:19

Rád bych se mýlil..,ale tipuji to konec vuelingu..

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace