Argentinské LADE plánují od ledna 2018 první komerční lety do Antarktidy

  • 05.08.2016 15:02

Argentinský dopravce LADE - Líneas Aéreas del Estado, který je divizí vzdušných sil argentinské armády (Fuerza Aérea Argentina) a jehož letouny také nosí vojenské registrace, oznámil záměr zahájit historicky první komerční lety pro cestující do Antarktidy. Jedná se o lety na stálou celoroční argentinskou bázi v Antarktidě, Marambio, kde je k dispozici 1 260 metrů dlouhá zpevněná dráha. Argentinské Ministerstvo obrany oznámilo, že letiště v Marambio vybaví pro potřeby možnosti přijímání civilních letů tak, aby lety mohly zahájeny v lednu 2018. Pro tyto lety také bude muset argentinská armáda pořídit nový typ letadla, v současné době létá hlavně Saaby 340, a to zejména neprofitabilní lety mezi jednotlivými malými městy a osadami v Patagonii v jižní části země. Marambio je jednou ze třinácti vědeckých výzkumných stanic, které Argentina provozuje na antarktickém kontinentu.

 



Komentáře



Dan - nepřihlášený host (...245.77...)
05.08.2016 17:06

Noo, tak jeste aby tam pro "turisty" byla nejaka infrastruktura a bude to "must to see"... byt to je tedy hodne severni (ne tak core) Antarktida :-)

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace