Emirates zrušily plány na linku do Panamy

  • 07.03.2016 20:00

Dříve oznámené a mediálně značně probírané plány společnosti Emirates na zahájení každodenní non-stop linky mezi Dubají a středoamerickou Panamou se skutečností nestanou. Původně měly být lety Boeingu 777-200LR do Panama City zahájeny 1.2., poté došlo k posunu zahájení zprovoznění na datum 31. března. Nyní byly lety odstraněny z rezervačních systémů, včetně code-sharové spolupráce s panamskou společností Copa Airlines, která byla plánována na lince Emirates do Dubaje a na přípojích panamského dopravce z Panama City do měst v Kolumbii. Původně se mělo jednat o nejdelší non-stop linku na světě, mezitím však samy Emirates zahájily (1.2.) ještě delší non-stop lety mezi Dubají a novozélandským Aucklandem.



Komentáře



bob - nepřihlášený host (...113.113...)
08.03.2016 22:50

Emirates se zřejmě při plánovaní nových linek začaly inspirovat u ČSA - oznámíme, posuneme, mlčky zrušíme.

zlato (...183.6...)
07.03.2016 20:23
Za nitky tahá LH?

Zrušení plánované linky do Panamy City mělo prý dva nepřímé důvody: 1) Emirates se radši zaměřily právě na narychlo zavedenou linka Dubaj - Auckland, aby vyfoukly přímé spojení mezi Perským zálivem a Novým Zélandem Qatar Airlines (jež linku oznámily v lednu). 2) proti codesharu linky Dubaj - Panama City se údajně postavila Lufthansa jako leader Star Alliance, jejímž členem Copa Airlines jsou.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace