Moskevské letiště Žukovskij/Ramenskoje se otevře komerčnímu provozu v březnu

  • 21.02.2016 16:01

Na 16. březen je plánováno otevření letiště Ramenskoje u Moskvy civilnímu komerčnímu provozu letadel. Letiště má IATA kód ZIA a ICAO kód UUBW, délka přistávací dráhy je 5 402 metrů; jedná se o druhou nejdelší dráhu na světě, po letišti Qamdo Bamda v Tibetu v Číně v nadmořské výšce 4 330 m. n. m., kde délka dráhy činí 5 500 metrů. Ředitel provozovatele letiště, firmy Ramport, potvrdil, že nový terminál pro cestující bude oficiálně otevřen o den dříve, 15. března. Již v září tohoto roku má začít další fáze rozvoje, v rámci které má být podstatně zvětšena kapacita terminálu. Prvním leteckým provozovatelem, který bude letiště Ramenskoje používat, je ruská společnost I-Fly Airlines. Letiště je také známé pod jménem Žukovskij, nachází se ve vzdálenosti 40 km jihovýchodním směrem od Moskvy, v oblasti, kde dříve sloužilo cestujícím letiště Bykovo, položené o něco blíže k Moskvě. Letiště bylo používáno k testovacím a experimentálním účelům armády a ruských výrobců letadel a každé dva roky hostí přehlídku letecké techniky MAKS. Po zahájení komerčního provozu se stane čtvrtým letištěm Moskvy, po letištích Šeremeťjevo, Domodědovo a Vnukovo.
 



Komentáře



robo - nepřihlášený host (...103.73...)
22.02.2016 15:10

jeste je tam letiste Ostafjevo (UUMO), lezici mezi Domodedovem a Vnukovem. Puvodne bylo zamysleno jako letiste pro VIP, zrejme z toho seslo.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace