Pravidelné speciály v létě

02. července zahájil A320-231 Eurocypria Airlines (5B-DBB) prázdninové lety z Larnaky. Eurocypria se tak stala sedmou cizí společností, která se charterovými lety podílí v létě na přepravě turistů mezi Prahou a prázdninovými letovisky. Tuto sezónu tak máme v Praze možnost spatřit větší množství cizích dopravců než loni, kdy si celý trh víceméně rozdělili čeští dopravci Travel Service, ČSA a Fischer Air, kteří však samozřejmě vládnou i toto léto. Stejně jako minulý rok do Prahy už létá z Monastiru, Djerby a Tabarky Tunis Air s téměř všemi svými typy (B737-500/600, A319/320). Chytil se i Hemus Air, jehož Tupolevy 154 létají mezi Prahou a Burgasem.

Ve svém celoročním provozu pokračuje dvakrát týdně Israir s B757 (Tel Aviv) a od dubna jednou týdně létající B737-400 Corsair (Paříž-Orly). Oba dopravci jsou však výhradně zaměřeni na přepravu cizích turistů do našeho hlavního města.

Po delší době se vrací Balkan z Burgasu, jehož všechny první lety však obsluhovala letadla Bulgarian Air Charter. Balkan se stále vypořádává s krizí, která vedla k silné redukci jeho flotily a dočasnému zastavení činnosti v minulém roce. Letošní novinkou je tuniská společnost Karthago Airlines, která se svými B737-300 vozí Čechy v desetidenních intervalech do Tunisu a Djerby.

V blízké době jsou očekávány lety izraelské Arkie (s B757 od 10.07. z Tel Avivu) a dalšího pro Prahu nového dopravce Aegean Airlines (s B737-300 od 15.07. z Athén). Důvodem letů bude stejně jako u Corsairu a Israiru přeprava cizinců k nám. Bližší informace a změny můžete pozorovat v naší pravidelně aktualizované rubrice - Letový řád.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace