Staronová společnost v Praze - Air Baltic

Po dvou letech se do Prahy vrací lotyšská společnost Air Baltic. Air Baltic byl založen v roce 1995 a do Prahy zahájil lety 14.06.1999. Ono pondělí přistál na Ruzyni Fokker 50, registrace YL-BAR, který zahájil provoz na lince Riga - Praha - Riga (pondělí, čtvrtek, sobota). Společnost udržela svou linku do Prahy do 25.03.2000, kdy jsme mohli v Praze spatřit Air Baltic naposledy (F50, YL-BAT). Dnes přistál na Ruzyni Fokker 50 Air Baltic (opět reg. YL-BAT) a linka tak byla znovu obnovena. Létat se bude každé pondělí, středu a pátek, opět s letadlem Fokker 50. Přílet linky BT 281 do Prahy je v 1015 (pondělí), resp. v 1110 (středa, pátek). Odlet jako BT 282 je v 1045 (pondělí), resp. v 1140 (středa, pátek). Na nové lince nabízí Air Baltic zpáteční letenku za 99 LVL (něco málo přes 6000,- Kč), bez letištních tax. Letenka musí být však koupena nejdéle 7 dní po rezervaci a nejpozději 3 dny před odletem. V cílové destinaci se musí zůstat přes sobotní noc a maximální délka pobytu nesmí překročit 5 dnů. Data letu jsou neměnná a též se při nevyužití nevrací žádné peníze.

Od zimního letového řádu otevírá Air Baltic s Fokkerem 50 také linku do Varšavy (pondělí, úterý, čtvrtek). Polský LOT sice snižuje frekvenci svých letů do Rigy z šesti na čtyři týdně, ale i tak v součtu dojde na této trati k zvýšení o jednu frekvenci týdně. Air Baltic expandoval již od letního letového řádu, kdy otevřel linky do Moskvy, Berlína-Tempelhofu a Vídně. Všechny tyto linky létá s letadly Fokker 50, které má ve své flotile čtyři (reg. YL-BAR, BAS, BAT, BAU). Létá s nimi ještě do Tallinnu, Vilniusu, Kyjeva, Helsinek, Stockholmu a v sobotu ráno do Kodaně. S třemi letouny Avro RJ70 (YL-BAK, BAL, BAN) létá Air Baltic pětkrát denně do Kodaně a svoji sobotní linku Riga - Frankfurt - Riga.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace