Americký prezident v Praze

Dnes ve 2115 zastavil na terminálu jih letiště Ruzyně americký Air Force One {VC-25A(B747-2G4B)} s prezidentem G.Bushem na palubě. První přenos z příletu přinesla ve 2132 CNN Europe, která zaznamenala v přímém přenosu odjíždějící limuzínu od letadla. G. Bush se tak stal prvním zahraničním prezidentem, který do Prahy dorazil jako účastník summitu NATO a Partnerství pro mír, který oficiálně začíná ve středu. Během středy jsou očekávány přílety delegací členských zemí NATO. O poznání zajímavější pro letecké fandy bude čtvrtek, kdy mají dorazit delegace z Gruzie (IL62 Georgia Air Zena), Kazachstánu (TU134 Kazakhstan Gvmt), Azerbajdžánu (TU154 Azerbaijan Gvmt), Arménie (TU134 Armenian Gvmt), Ukrajiny (IL62 Ukraina Air Enterprise), Uzbekistánu (B757 Uzbekistan Gvmt), Tádžikistánu (TU154 Tajikistan Airlines) a dalších zemí spolupracujících s NATO. Největší provoz se pak očekává v pátek, kdy bude summit končit a velká většina delegací bude odpoledne a večer z Prahy odlétat. Na Ruzyni sice platí silná bezpečnostní opatření, kdy přístup na vládní terminál ani do okolí není možný, ale možná by bylo možno něco z odletů vidět z nového letiště. Na své by si taktéž mohli přijít fandové, poslouchající radiové spojení mezi věží a letadly.

Přesný počet letadel, které do Prahy přiletí není ještě úplně znám, ale připravujeme pro Vás alespoň jejich dodatečný přehled, tak jak se nám podaří jej zaznamenat. Pokud se podaří pořídit i nějaké fotografie, přineseme Vám je v následujících dnech.

Autor: AP



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace