Novinky z Budapešti

B737-4Y0 Travel Service (HA-LKA) se vrátil do Budapešti. Letoun létal v pronájmu u Jordan Aviation. První let po návratu pak vykonal na lince do Madridu, ještě s nesmazaným nápisem Jordan Aviation a znakem společnosti na kormidle. Pro linku do Tel Avivu byl již zmíněný nápis smazán a místo znaku bylo na kormidle jen bílé nepravidelné kolečko. Nyní je letadlo již v úplných barvách Travel Service, stejně tak jak tomu bylo před pronájmem do Jordánska.

Do Budapešti se vrátil na revizi i jediný L410FG Farnair Hungary. Letoun létal dlouhou dobu v Cumbrii (Velká Británie), kde byl používán pro výcvik parašutistů.

Malev chce tento rok představit nového regionálního dopravce Malev Express, který by měl začít létat do Boloni, Temešváru, Benátek, Bělehradu, Oděssy a později i do Skopje a Tirgu Mures. Pro linky je vybrán proudový kanadský padesátimístný letoun CRJ200. První by měl být dodán na konci června, druhý v červenci a v průběhu následujících třech let je objednáno dalších 6 strojů.

Letiště Budapešt jedná se společností Cargolux, která by tam chtěla otevřít svoji první východoevropskou základnu a začít s pravidelnými nákladními linkami na Dálný východ.

Autor: SS



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace