Letní speciály z Bratislavy

Před měsícem jsme se malinko poohlédli po charterovém provozu v Praze, nyní Vám přiblížíme jak to vypadá u našich sousedů v Bratislavě.

Burgas, Chania, Dalaman, Heraklion, Kavala, Larnaca, Monastir a Rhodos. To jsou přímořská letoviska, kam přepravují slovenské turisty oba slovenští dopravci, jež se specializují na charterové lety - Air Slovakia a Slovenské Aerolinie. Air Slovakia se svými dvěmi B737-200 létá pak ještě do Bodrumu, Ibizy, Varny a na Samos. Slovenské Aerolinie, které využívají dva Tu 154M (jeden je totiž stále pronajat bulharskému Balkanu) a nedávno dodaný B737-300 zas nalétávají letiště Antalya, Corfu, Gerona, Hurghada, Kos, Palma de Mallorca, Thessaloniki, Sharm el Sheikh, Tivat a Zakynthos.

Cizí dopravci jsou sice na lehkém ústupu, po mnoha letech například do Bratislavy přestaly charterové lety Tunisairu, nicméně i tak je možné spatřit v BTS zajímavá letadla. Každé úterý až do 29. října létá dopoledne s A320 z Hurghady Lotus Air. Do Turecka vozí turisty Onur Air, který na své středeční lince do Antalye střídá MD88 a A321 (dle počtu cestujících). Bulgarian Air Charter se objevuje v desetidenních intervalech až do 23. září s Tu 154M z Burgasu. Spanair se omezil pro tento rok na jednu linku týdně. Podvečerní let z Palma de Mallorca je provozován každou středu letadlem MD83 (do 25. září).

Autor: PP, DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace