Aerosalón na Domodědovu

3. srpna 2002 začal cestujícím a návštěvníkům letiště Moskva Domodědovo sloužit nový vlak, vyjíždějící ze zastávky Moskva-Paveleckaja. Na trati jezdí modernější vlaky, které mohou dosahovat rychlosti až 140 km/h. Vlaky jezdí od 6 do 23 hodin každou hodinu. Cesta trvá 45 minut.

Vlaky mohou využít už i návštěvníci 1. mezinárodního aerosalónu, který se uskuteční od 14. do 18. srpna 2002 na tomto letišti. V pavilónech, jež se budou rozprostírat na ploše 6 000 metrů čtverečních, se představí na 300 domácích i mezinárodních firem. Pro vystavovatele bude k dispozici i 55 000 metrů čtverečních odkryté výstavní plochy. V rámci výstavy se předvedou v letových ukázkách např. letouny Tupolev 204, Iljušin 96 nebo Berjev 200. Z akrobatických skupin mají vystoupit skupiny Russkie vitjazi, Striži, Rus, Nebesnyje rysary, Slavjane a italští Frecce Tricollori. Aerosalónu se naopak nezúčastní konstrukční kancelář Jakovleva. Reálná poptávka po jejích dopravních letadlech se nyní rovná téměř nule a továrna v Saratově dodává jen pár kusů letadel Jak 42 ročně. Taktéž projekt očekávané úpravy kabiny letadel Jak 42 ze 120 na 90 sedaček nenachází mezi leteckými společnostmi téměř žádnou odezvu.

Dle sdělení organizátorů nebude normální provoz letiště nijak výrazně omezen.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace