První business jet na pravidelné lince

Spoluprácí mezi společností Lufthansa a švýcarským dopravcem PrivatAir, který se specializuje na přepravu VIP osob, vznikl zajímavý projekt. Letoun B737-700BBJ z flotily PrivatAir létá v pronájmu pro Lufthansu na její lince Dűsseldorf - New York (letiště Newark), kterou Lufthansa obnovila 17. června tohoto roku.

VIP konfigurace letounu PrivatAir pojme 48 cestujících v obchodní třídě, což umožňuje Lufthanse nabídnout cestujícím opravdu nadstandardní komfort cestování. Let LH408 startuje z Dűsseldorfu kromě úterý každý den v 1000. Nonstop let do New Yorku trvá 8,5 hodiny a letadlo přistává na letišti Newark ve 1230 místního času. Zpáteční let LH409 opouští New York v 1640 a v Dűsseldorfu přistává po 0600 ráno.

PrivatAir provozuje ve Švýcarsku jeden B757, jeden B737-300 a tři B737-700BBJ, a kromě toho ovládá americký Flight Service Group, který má ve flotile okolo padesáti letadel Challenger, Gulfstream, Learjet, Beechcraft King Air či Cessna Citation. Těch je PrivatAir největším světovým provozovatelem. Společnost, jež oslavila tento rok 25. výročí své existence, drží několik prvenství. Stala se např. prvním komerčním dopravcem, jenž objednal letadla Boeing Business Jet (1998). V roce 1998 splnil jako první dopravce soukromých letů všechny standardy ISO 9002. Po 11. září se PrivatAir zase stal prvním provozovatelem soukromých letů, který dostal od FAA Spojených států povolení k letům do země.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace