Křížem krážem zajímavými linkami

Úplnou novinkou ve flotile Air Senegal je B737-7BX (reg. 6V-AHO). Společnost jej hned začala nasazovat na svoji pravidelnou linku Dakar - Paris Orly (denně kromě pondělí a středy). Zajímavostí je, že v létě na této lince létal Boeing 757 společnosti Royal Air Maroc. Letoun přilétl na pravidelné lince RAM z Casablanky, pak vykonal pod hlavičkou Air Senegal let do Paříže a po návratu do Dakaru byl opět nasazen na linku RAM zpět do Casablanky. Tuto cestu absolvoval B757 třikrát týdně.

I v zimě pokračuje na malém německém letišti Neubrandenburg pravidelný letecký provoz. Německý Regio Air provozuje se svým letadlem Swearingen Metro II linku Neubrandenburg - Mnichov. Odlet z Neubrandenburku je v úterý, středu a čtvrtek v 06:00, zpáteční let startuje z Mnichova v 18:10. Let trvá 90 minut a cena letenky je 260 EUR v jednom směru. V létě létal ještě do Neubrandenburku (75 000 obyvatel) charterové lety Hapag Lloyd (ve středu s B737-800 do Heraklionu), Hamburg International (ve středu s B737-700 do Antalye), Air Europa (ve čtvrtek s B737-300 do Palma de Mallorca) a bulharská VIA (v sobotu s TU 154M do Varny).

ČSA přidaly od zimního letového řádu zajímavou linku. Každou neděli startuje už v 06:00 B737-500 do Londýna-Heathrow. Zpátky letí v 08:00, což je 20 minut po lince ČSA, která každou noc v Londýně spí. V neděli tak letí mezi Londýnem a Prahou 11 spojů (3x GO ze Stanstedu, 3x BA z Heathrow, 3x CSA z Heathrow a 2x CSA ze Stanstedu), což je nejčastější letecké spojení mezi Prahou a nějakým zahraničním městem. Ostatní dny je to 10 (v sobotu 9) denních frekvencí.

Do Velké Británie bude pravděpodobně počet letů ještě stoupat. Od letního letového řádu, vstupujícího v platnost na konci března 2003, chce ČSA otevřít linku do Edinburghu. Novými destinacemi budou i Cork a Tallinn. Znovu se také má obnovit letecké spojení do Damašku a Aleppa.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace