Nové malůvky na letadlech

Irský nízkotarifový dopravce Ryanair si vzal na mušku národní dopravce ze států, kam provozuje velkou část svých zahraničních linek. V říjnu 2002 se objevila na Boeingu 737-8AS (reg. EI-CSH) za nápisem Ryanair na trupu velká samolepka ,,Auf Wiedersehen Lufthansa!". Nyní, o měsíc později, se do popředí zájmu Ryanairu dostala italská Alitalia. Boeing 737-8AS (reg. EI-CSZ) nosí obdobný nápis: "Arrivederci Alitalia!". Kdo bude další...???

22. října byl z hangáru v East Midland vytažen již čtvrtý Boeing 737 v barvách bmibaby. Jedná se o B737-3Q8 (reg. G-OBMP), který byl ovšem opatřen reklamními barvami ku příležitosti znovuuvedení populárního filmu E.T. na DVD. Pod okny pilotní kabiny můžeme spatřit velký nápis baby E.T. a na ocasní ploše je vykreslen výjev z filmu a nápis E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL ON DVD & VIDEO. Letoun bychom mohli spatřit i v Praze, neboť bmibaby chce nahradit od 01.12. na své nedělní lince Fokker 100 právě Boeingem 737-300. Boeing 737 by se měl od 23.12. objevovat na linkách bmibaby v pondělí, čtvrtek a pátek. To však ještě záleží na vývoji knihování cestujících. Poté, co začal bmibaby létat do Prahy denně, mu klesly počty cestujících a kromě nedělní linky létají letadla zatím poloprázdná. S nižším počtem cestujících se potýká i jeho mateřský dopravce BMI British Midland. Ten bude nucen kvůli nízkému vytížení letadel od prosince do června zastavit provoz na jedné ze svých transatlantických linek: Manchester - Washington. Z Manchestru tak bude létat pouze dálkovou linku do Chicaga, kde se vytížení letadla stále pohybuje nad 70 %. British Midland byl nucen své transatlantické lety do USA směrovat z Manchestru, protože stále platná dohoda mezi Londýnem a Washingtonem umožňuje létat z hlavního londýnského letiště Heathrow do USA pouze čtyřem dopravcům: British Airways, Virgin Atlantic, American Airlines a United Airlines. British Midland, který by též velmi rád provozoval linky do USA z Heathrow, se všemožně snaží zpochybnit právoplatnost tohoto omezujícího nařízení.

Autor: DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace