Nový letový řád na Arlandě

Oživení letecké dopravy v Evropě nezasáhlo jen Prahu, ale také letiště Arlanda ve Stockholmu. Toto letiště prožívá největší změnu letecké dopravy od roku 1983! Při změně letového řádu na letní provoz dostává 23 nových linek, frekvence letů se zvyšuje na čtrnácti linkách.

SAS mění lety na šesti destinacích na denní spojení: Düsseldorf, Dublin, Edinburgh, Manchester, New York a Praha. Z cizích dopravců navyšuje lety na denní spojení Alitalia z Říma a Milána. Skyways létá do Birminghamu 2x denně. TAP Air Portugal vypouští Kodaň a do Lisabonu létá přímo. Air China létá do Pekingu 4x v týdnu. Nové linky dceřinné společnosti SASu – Snowflake povedou do Lisabonu, Palmy de Mallorca, Splitu, Malty, Inverness, Benátek, Bilbaa a Sardínie. Dále se budou rozšiřovat linky do Bejrútu, Nice a Atén. Germanwings přistává nově z Kolína nad Rýnem a Germania z Mnichova a Hamburku. Spanair denně z Madridu. Sterling zase otvírá novou linku do Ibizy a bude létat častěji do Alicante, Barcelony, Malagy a Nice. FlyMe létá 4x denně do Helsinek.

foto: Miro Patočka

Ve vnitrostátní dopravě obnovuje SAS lety do Skelleftea, a to 5x denně. Nordic Link navýší spojení do Göteborgu na 6 letů denně.Totéž i do Lulea. Zahajuje také lety do Umea (3x denně). FlyMe bude létat 4x denně do Malmö a Göteborgu.

Provoz bude ukončen na třech linkách: Varšava (SAS), Káhira (Egypt Air) a Dublin (Skyways).

Autor: MP



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace