Letecké zajímavosti z Brazílie

O tom, že Brazílie je zajímavá země, nemůže být pochyb. Ale co je "letecká Brazílie"? Pro českého leteckého nadšence je to pouze letecká společnost Varig. Ne, je to mnohem více. V loňském roce začal v Sao Paulu vycházet dvouměsíčník ASAS (Revista de Cultura e Historia da Aviacao, www.revistaasas.com.br), svým zaměřením podobný našemu L+K. ASAS zatím vychází pouze v portugalštině, čímž je okruh čtenářů poněkud omezen, ovšem do budoucnosti uvažují také o španělské verzi (což je důležité vzhledem k latinsko-americkému trhu) a anglickém summary.

Díky naší spolupráci s redakcí ASAS můžeme přinést několik zajímavých fotografií z brazilské letecké scény roku 2002.

Mirage III, létající u 1.Grupo FAB ze základny Anápolis, nese příležitostné zbarvení ke 30.výročí zařazení francouzských strojů do služby u Brazilského vojenského letectva.

I v Brazílii se na dopravních letadlech objevují zvláštní zbarvení, které jsou reklamou (billboard) nejrůznějších firem, tak jako B737-36N (reg. PP-VPT), propagující operátora mobilních telefonů, stejně jako B737-33A (reg. PT-SSP) společnosti Rio-Sul (patřící do Varig Group), B737-53A (reg. PT-SLW) je zase létající reklamou nového Renaultu Scenic. Naopak B737-3S3 (reg. PP-VPZ) připomíná 75.výročí založení brazilského vlajkového dopravce Varig.

Z továrního letiště firmy Embraer pochází snímek stroje EMB-145 (reg. PT-SUS), který byl pořízen před předáním čínské společnosti Wuhan Airlines.

Autor: MN, DV



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace