V polských službách

Začátkem července tohoto roku došlo k dohodě mezi společností Fischer Air a polskou soukromou společností Air Polonia o pronájmu jednoho Boeingu 737-300 formou wet-leasingu (ACMI - Aircraft Crew Maintenance Insurance) na dobu zhruba 3 měsíců do Polska. Air Polonia se zabývá především low-cost a charterovou dopravou, a k tomuto účelu používá 2 Boeingy 737-400 (SP-KPI, SP-KPK) a jeden Boeing 737-300 (SP-KPL). Pro přepravu carga využívá pět Turboletů L-410.

Foto: Daniel Vašut

Boeing  737 Fischer Air  (OK-FAN) odletěl do Polska v ranních hodinách dne 12.7. a hned po příletu na varšavské letiště se vydal na svou první linku pro polského dopravce do řecké Kavaly a zpět. Jako "domovská" báze bylo určeno letiště Varšava (EPWA/WAW), kde byla také prováděna pravidelná údržba. OK-FAN se objevoval i na dalších letištích v Polsku: Poznaň (POZ), Katovice (KTW), Wroclaw (WRO) a Krakov (KRK). Letoun byl nasazován výhradně na charterové lety a létal do těchto států: Řecko (Kavala, Heraklion, Chania, Kalamata, Kos), Turecko (Dalaman, Antalya), Egypt (Sharm el Sheikh) a Bulharsko (Varna). Zhruba po 3 týdnech provozu byl v hangáru LOTu při provádění A-checku, který smluvně zajišťovali technici polského národního dopravce, opatřen na levé části trupu a vnějším krytu motoru č.1 nápisem a logem Air Polonia (samolepky musely být zhruba po měsíci a půl znovu obnoveny), a na vnitřní stranu předních a zadních vstupních dveří bylo umístěno polské logo a uvítací slogan.

Foto: Pavel

Větší stupně údržby se na letadle prováděly podle možností a kapacit buď přímo u LOTu nebo ve volných nocích (většinou letadlo mělo v noci "volno" ve středu a sobotu) se přelétávalo na údržbu do Prahy a ráno se letadlo opět vracelo. Kromě těchto technických přeletů letadlo občas o volných nocích odskočilo do Prahy na výpomoc linky své domovské společnosti.

Foto: Pavel

Poslední let s cestujícími pod kódem Air Polonia FANka vykonala dne 3.10.2004 na lince Varšava - Krakov - Chania - Krakov - Varšava. Po příletu do Varšavy, vyložení nákladu a cestujících se naložilo vybavení pro provoz a FANka odletěla posledním přeletem jako Air Polonia na své domovské letiště do Prahy. Ihned po příletu byla zatažena do hangáru F na pravidelnou údržbu a sundání polských nápisů, aby byla připravena na další provoz u své domovské společnosti.

Autor: PL



Související kategorie

Komentáře



Pawel [e\_s] - nepřihlášený host
01.12.2004 18:55
pab

nie mowie po czesku ale OK-FAN i -FUN lataja dalej w Polsce ale tym razem ze SkyEurope z WAW :))) pozdr
pawel

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace