Detail fotografie

unknown


Typ letadla: unknown
Letiště: Mariánské Lázně (LKMR)
Společnost: Not specified
Registrace: no reg.
Autor: Petr Štefl
Datum pořízení: 07.10.2017
Počet hodnocení: 3×
Počet zobrazení: 2021×

Popis:

Letiště Mariánské Lázně - Skláře bylo uvedeno do provozu 4.7.1927. Ve své době šlo o moderní letiště s velkým hangárem, letištní budovou s restaurací. Nacházela se zde také radiotelegrafická služba, meteorologická a goniometrická stanice. Goniometrická zaměřovací služba byla v té době novinkou a v ČSR fungovala ještě v Praze - Kbelích a Brně. Přepravu cestujících i nákladu zajišťovaly letecké společnosti jako např. ČSA, Č.L.S., KLM, Lufthansa. Počátkem třicátých let to bylo druhé největší letiště v Československu. Snad se ještě podaří toto historicky zajímavé letiště oživit.




Kategorie a uživatelská alba

Kategorie:

Další fotografie


Komentáře



Ján Bachúrik (...143.29...)
08.04.2018 10:54

Dobrej den. Ma to hodne velikou budoucnost... Treba to zkusit napriklad pres majoritniho vlastnika z VW AG v A. Nebo pres dalsi silnou priemyslovou skupinu z DE nebo CH a je to OK i s fotkama na planes po prijezdu zdraveho investora za socasneho space / cekatele / nebo taky mozneho spekulanta. Hezky den preji do CZ ze SR.

Michal Maňák (...51.250...)
08.04.2018 08:34

www://simontimingeriu.rajce.idnes.cz/Marianske_lazne_-_park_miniatur_Boheminium/#SAM_5655.jpg

Celkem 3 záznamy

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace