Kanadský regulátor schválil modifikace Boeingů 737 MAX. Otevírá tak cestu k recertifikaci letadel registrovaných v Kanadě.

  • 28.12.2020 17:00

Kanadský regulátor Transport Canada ukončil dne 17. prosince nezávislou analýzu modifikací Boeingů 737 MAX tak, jak je v listopadu schválil americký úřad FAA. Kanadský regulátor změny schválil a podle nich budou upravena všechna letadla 737 MAX registrovaná v Kanadě.

Transport Canada spolupracoval po dobu přípravy a během recertifikačního procesu s FAA, evropským regulátorem European Union Aviation Safety Agency (EASA) a brazilským National Civil Aviation Agency of Brazil (ANAC). Změny byly konzultovány s kanadskými dopravci a unií dopravních pilotů.

V lednu vydá Transport Canada direktivu (Canadian Airworthiness Directive), která bude veškeré úpravy, kterými musí projít 737 MAX s kanadskou registrací, podrobně definovat. V lednu rovněž vydá nové požadavky na výcvik pilotů. Letecké společnosti budou muset provést na uzemněných letadlech údržbu, která je nutná pro uvedení letadel do provozu.

Kanadský regulátor specificky vyžaduje možnost odpojit „stick shaker“ (varování před pádovou rychlostí) v případě, že jej spustí chybový údaj od čidel pro měření úhlu náběhu (AoA). Úprava má snížit zatížení posádky v kritických situacích. Kanadský regulátor příslušným způsobem upraví požadavky na výcvik pilotů.

Zákaz letů Boeingů 737 MAX zůstává v platnosti a bude zrušen teprve tehdy, až se Transport Canada ujistí, že jsou splněny všechny podmínky direktivy. (Foto: Travelweek)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace