Bamboo Airways převzaly první dva Dreamlinery

  • 26.10.2019 08:30

Bamboo Airways převzaly od leasingové společnosti GECAS v Singapuru první dva letouny Boeing 787-9, které by měly nasadit na komerční linky příští měsíc. Podle informací vietnamského tisku hodlají zahájit Dreamlinery provoz do Prahy ještě v prvním kvartálu příštího roku. Společnost Bamboo se vyjádřila, že Prahu vidí jako základní stavební kámen pro evropskou expanzi. Společnost má objednáno celkem 30 letadel 787-9. V dubnu objednala také 50 Airbusů A321neo.

Společnost zatím provozuje pouze flotilu letadel Airbus řady A320, takže příchod Dreamlineru také znamená nástup nové strategie, která předpokládá expanzi na mezinárodních a mezikontinentálních linkách.

Letiště Praha v této věci již uvedlo, že „jednání mezi Letištěm Praha a leteckou společností Bamboo Airways o případném přímém leteckém spojení do Vietnamu stále probíhají… Zahájení provozu nové letecké linky je vždy na konečném rozhodnutí letecké společnosti.”


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace