Sedmá svoboda pro petrohradské Pulkovo

  • 05.09.2019 08:00

Petrohradské letiště Pulkovo se s vysokou pravděpodobností stane prvním ruským letištěm, které bude těžit z výhod tzv. sedmé svobody. Ta znamená, že letecké společnosti budou moci vykonávat lety do/z Petrohradu do/z jiné země, a to i mimo svou domovskou bázi. Nové opatření by mělo vstoupit v platnost 1. ledna 2020. Prohlásil to obchodní ředitel letiště Leonid Sergejev. Letiště již podalo příslušné žádosti na ministerstvo, a to včetně předpokládané sítě, kterou plánuje otevřít společnost Wizz Air.

Konkrétně to znamená, že např. Wizz Air bude moci v případě sedmé svobody vykonávat nejenom lety Budapešť – Petrohrad, ale létat sem také z jakékoliv své další báze. Wizz Airu by to přineslo mimořádnou konkurenční výhodu, neboť společnost by se etablovala jako jediný zahraniční nízkonákladový dopravce na mezinárodních linkách do/z Petrohradu. K tomu navíc přistupuje fakt, že od 1. října by mělo Rusko pro řadu zemí otevřít možnost získat elektronická víza.

Petrohrad věří, že opatření povede k nárůstu počtu turistů, otevře nové možnosti cestování do Evropy pro obyvatele města a okolí a nízkonákladovkám přinese atraktivní příležitost vstoupit na zatím nenasyceny trh. (Foto: Pulkovo, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace