Poběda ruší mezinárodní lety z Petrohradu. Řeší konflikt s Pohraniční službou.

  • 25.01.2019 10:00

Fakt, že ruská nízkonákladová společnost Poběda, která je členem skupiny Aeroflot, dosahuje vynikajících finančních i provozních ukazatelů, nikterak neznamená, že má na růžích ustláno. To mohou dokumentovat následující dva kuriózní případy:

Vedení Pobědy rozhodlo zrušit počínaje 31. březnem po dobu letního letového řádu veškeré mezinárodní lety z Petrohradu. Pohraniční služba RF na tomto letišti opakovaně vyžadovala při prohlídce přístup do zapečetěných skříněk na jídlo v letadlech. Protože tato místa nejsou využívána, společnost je se souhlasem bermudského vlastníka letadel zaplombovala a posádka nemá právo je otevřít. Fakticky takto vyznačené prostory neexistují. Pohraniční služba RF však přesto trvala na jejich otevření a kontrole.  V důsledku takového postupu bylo jen v období od 14. do 23. ledna zpožděno 43 letů.

Vedení společnosti vysvětlilo, že skříňky jsou zaplombovány s cílem zjednodušit a urychlit otočku letadla, na kterou má společnost max. 25 min. Logicky argumentuje, že se jedná o principiální otázku, která souvisí se samotnou existencí lowcostera. Proto společnost rozhodla mezinárodních lety v době letního letového řádu z Petrohradu nevykonávat. Poběda je připravena lety obnovit, pokud se podaří dosáhnout dohody s Pohraniční stráží. Popularita společnosti Poběda v Rusku je natolik vysoká, že lze předpokládat, že státní orgány budou muset ustoupit tlaku veřejnosti a znovuobnovení letů v období podzim-zima umožnit.     

Další kuriózní incident řeší Poběda v Moskvě, kde podala žalobu na Pohraniční službu RF letiště Vnukovo. Obviňuje ji, že způsobila zpoždění letu, když nechtěla povolit nástup cestujících do letadla dříve, než se dostaví piloti. V důsledku pozdního nástupu cestujících došlo ke zpoždění odletu. (Foto: TASS, Pulkovo Airport, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace