Letiště Pulkovo a kiwi.com v programu Self Connect

  • 20.02.2019 13:00

Petrohradské letiště Pulkovo se snaží rozšířit počty tranzitních cestujících. Vstoupilo proto do strategické spolupráce se společností kiwi.com a spustí s nástupem letní sezóny program Self Connect. Podle vyjádření letiště jde o první projekt tohoto typu v Rusku. Kiwi nabízí návrhy kombinací přestupových letenek od 700 přepravců, z toho asi 250 nízkonákladovek, informuje cestující o zpožděních a následných letech, letiště pak zajišťuje hladký průběh přestupů. Za kiwi.com podepsal dohodu Zdeněk Komenda (foto).

Pulkovo odbavilo v loňském roce 18 mil. cestujících a zaznamenalo růst o 12,4 % proti roku 2017. Vnitrostátní provoz přitom představoval 11 mil. cestujících (nárůst o 10,8 %), mezinárodní 7,1 mil. cestujících, a to s růstem takřka 15 %. Nejvíce cestujících odbavilo 11.7., a to 75 tis. cestujících. Červenec je tradičně nejsilnějším měsícem a vloni bylo za tento měsíc odbaveno 2,1 mil. cestujících. Pulkovo je čtvrté největší letiště v Rusku z hlediska počtu odbavených cestujících. (Foto: Pulkovo Airport, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace