British Airways prohrály spor s odbory. Riziko stávky pilotů se zvýšilo

  • 26.07.2019 13:00

British Airways, které letos slaví sto let od svého založení, neuspěly v úterý u soudu se svým pokusem zabránit stávce pilotů, pro kterou hlasovalo 93 % pilotů organizovaných v odborech BALPA. Rekordní byla také účast na hlasování, kterého se účastnilo 90 % pilotů organizovaných těmito odbory. Piloti British Airways naposledy stávkovali před 40 lety.

Soud rozhodl, že hlasování odborů proběhlo korektně a rozhodnutí platí. British Airways jsou rozhodnutím soudu „velmi zklamány“, a proti rozhodnutí soudu se odvolají. BALPA oznámila, že zatím nevyhlásí stávkové akce a vyčká na potvrzení rozhodnutí odvolacím soudem. Odbory jsou povinny oznámit zahájení stávky min. 14 dní předem. Nejbližší termín byl původně 21. srpen, ten se nyní posune s ohledem na termín rozhodnutí odvolacího soudu.

BA jsou stále přesvědčeny, že nabídka zvýšení platů v průměru o 11,5 % v období tří let je spravedlivá. Argumentuje tím, že 90 % všech zaměstnanců BA je organizováno v odborech Unite a GMB, které doporučily svým členům s nabídkou souhlasit.

Británii čeká horké léto, neboť stávky plánuje také personál letiště Heathrow a o stávce budou 7. srpna hlasovat i piloti Ryanair UK. (Foto: PA, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace