Odbory zaměstnanců letiště Heathrow hrozí stávkami v červenci a srpnu. Postihnout mohou až milion cestujících.

  • 14.07.2019 08:30

Odborová organizace Unite zaměstnanců letiště Heathrow varovala, že na letišti může vzniknout chaos v důsledku stávek za zvýšení platů. Konání série stávek si odhlasovalo na 4000 členů odborů Unite. Hlavním důvodem jsou různé výše platů pracovníků bezpečnostní kontroly přijímaných do zaměstnání v různých obdobích, a dále tom co odbory shledaly za nepřiměřeně vysoké odměny šéfa letiště Johna Holland-Kaye. Odbory předtím odmítly nabídku na zvýšení platů o 2,7 %.

Ke stávkám může dojít 26.-27. července, 5.-6. srpna a 23.-24. srpna. Unite uvádí, že stávky mohou podstatně narušit provoz a potenciálně vyústit v uzavření letiště.

O konání stávek během letních dovolených budou 26. července hlasovat také odboráři letiště Gatwick.

Menší komplikace mohou postihnout od 25. července cestující easyJetu na letišti Stansted, kde má v období 17 dní stávkovat asi 43 zaměstnanců bezpečnostní kontroly Stobart Aviation. Potíže hrozí ve dnech 25.-29. července, 2.-5. srpna, 9.-12. srpna, 16.-19. srpna a 23.-27. srpna. (Foto: Unite, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace