Bjørn Kjos, šéf Norwegian Air, dnes překvapivě rezignoval

  • 11.07.2019 10:00

CEO a jeden ze zakladatelů společnosti Norwegian Air dnes překvapivě oznámil svou rezignaci, a to s okamžitou platností. Řízením společnosti je pověřen stávající finanční ředitel Geir Karlsen.

Kjos (viz foto) řídil Norwegian Air po dobu 17 let, v období, kdy se Norwegian vypracoval z okrajové norské letecké společnosti na jednu z největších evropských nízkonákladových společností, která je považována za vedoucího průkopníka nízkonákladových dálkových letů, a to zejména na letech přes Atlantik.  Vloni usilovala o převzetí kontroly nad společností skupina IAG, ale Norwegian Air její nabídku odmítl.

Kjos bude dále pracovat jako poradce předsedy správní rady Niela Smedegaarda, který byl do své pozice dosazen teprve v květnu.

Společnost Norwegian Air je v poslední době postižena řadou problémů, kdy musela vloni odstavit Dreamlinery pro problémy s motory Rolls-Royce Trent a od března má uzemněny Boeingy 737 MAX. Překotný růst společnosti přivedl firmu koncem loňského roku až na hranu finančního krachu, kdy doslova jen několik dní před kolapsem zajistila Norwegian Air dodatečné financování od norského podnikatele.

Před několika dny skupina IAG znovu zopakovala, že nemá zájem Norwegian Air koupit. Rozhodně tak vyloučila informaci španělského serveru OKdiario, který s odvoláním na dobře informované zdroje dne 4. 7. uvedl, že IAG do 14 dní předloží Norwegian další nabídku na převzetí. V reakci na informaci OKdiario akcie Norwegian Air stouply o 6,5 %.

Náhlý odchod Bjørna Kjose nyní spekulace o možném převzetí skupinou IAG posílí. Skupina IAG zatím drží ve společnosti 3,9 %. (Foto: Norwegian Air)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



jirp (...17.10...)
11.07.2019 10:40
IAG

Takze ten spanelsky web mel asi pravdu.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace