Photo Detail

ULL (Piper Cub)


Plane type: ULL (Piper Cub)
Airport: Liberec (LKLB)
Airline: Private
Registration: OK-TAU67
Author: peletak
Date taken: 2016-09-10
Number of ratings: 10×
Number of views: 7133×

Description:

Photo taken during Liberec Airport Open Day 2016. Model Viktori Karol.




The albums in which the photo is places

More photos of


Comments

Comments can only be added by registered users.
Bf.109 (...201.24...)
2016-09-20 16:17
Hmmm

Koukám že admin se vyřádil mazáním příspěvků.Můžu konkrétně vědět čím a koho urazil ten můj,že mi styl té fotky připomíná spíše "Dívka Blesku pro dnešní den"?

peletak (...201.24...)
2016-09-19 22:15

Omlouvám se všem, že jsem fotku z letištního prostředí poslal a že byla editory přijata. Slovo štětka sem opravdu asi nepatří, ale budiž, každý má právo na svůj názor. Přeji všem pěkný večer.

Foxx (...188.215...)
2016-09-19 21:55

Tím 21. stoletím jsem myslel spíš to, že prostě lidi lidi linkujou a vždycky linkovali. Nic jiného. Jinak fotky holek se tady objevují od počátku. Skoro pokaždé s tím má někdo problém. A vzhledem k tomu že tak 98 procent spotterů jsou muži (teda já bych asi spotterky spočítal na prstech jedné ruky, možná dvou) tak se ani nedivím počtu náhledů.
BTW: Jinak odrazku aby nasvítila celou postavu, tu bych tahat nechtěl-
Jinak pokud někdo říká holce štětka, měl by si dát pár facek :-/

Linda - unsigned guest (...201.24...)
2016-09-19 21:47

Bože novinky hadr. Hezká holka a anonymové se můžou zbláznit. Mě se fotka líbí a basta. Moderátoři by také mohli anonymy víc hlídat. Urážky sem nepatří.

Jarsen (...17.248...)
2016-09-19 15:12

...jednou jsem měl odmítnutou fotografii za to, že na ní chyběl kousek vybíječe statické elektřiny a zde chybí téměř celé letadlo :-)...

VlastaSF (...233.253...)
2016-09-19 04:17
✈️

No nazdar....

peletak (...201.24...)
2016-09-19 01:47
Erik Lukeš

Eriku v mnoha věcech s vámi souhlasím, ale pokusím se vysvětlit můj pohled na věc. Nejdříve ke vzniku fotografie. Situace : slečna na fotografii byla se mnou od rána na dni letiště, vedro s prominutím jako prase, nějaký make-up sebou víceméně nebyl a v průběhu dne mě zavolal Martin - fotograf, že se staví podívat po focení svatby. Přijel v 18 hod a v tu chvíli byl na letišti rychlý úklid domácích a úprk přespolních letadel. Řekli jsme si že zkusíme rychle něco cvaknout jen tak. Ukořistili jsme tohoto Pipera do odletu na 10 minut. Chytil jsem odrazku ( měl jí sebou ze svatby ), Martin foťák a cvak cvak v tom, co měla pro své pohodlí Viky na sobě celý den. Nebral bych to proto jako profi fotku, ale jako momentku, kde se využil západ slunce. Řešit nohy apod. se samozřejmě v postprodukci určitě dalo, ale ta fotka podle mě za ten čas nesmyslných retuší zase nestojí. Tolik ke vzniku fotky samotné.
Druhá stránka je zda taková fotografie zaujme či ne a zda sem patří. Jak poznamenal jeden nejmenovaný editor, ženy a jídlo prostě vždy zaujmou. Diskuze na téma, zda mají zde takové fotografie být nebo ne už tu byla několikrát a nemá smysl jí opět rozpoutávat. Můj pohled na věc je stejný, otevřu dvakrát denně Planes a z náhledů vyberu pro otevření fotografii nezvyklého letadla nebo nezvyklé zachycení dobře známého stroje či třeba letištního zařízení. Ale nerozklikávám už pořád stejné fotky OK-NEM v okamžiku rotace. Ale jak vidím žrádlo nebo ženskou jdu do toho :-) Prostě to tak je a i bude. Eriku teď trošku budu oponovat. Nemyslím si, že Planes je jen pro spottery. Chodí sem lidé kteří třeba v životě ani nebyli na letišti či nedrželi foťák v ruce. Dejme jim i to, aby viděli, že letiště není jen o Airbusu na Ruzyni, ale i jiných činnostech a zábavách. Pilot s prázdným žaludkem a bez ženy nebude dobrý pilot a speciálně ženy k letišti prostě patří. Druhá věc je a teď možná budu plácat nesmysly, že Planes potřebuje návštěvnost a co nejvíc zhlédnutí kvuli statistikám pro reklamní partnery atd. kvuli financím. Proto nevidím nic špatného na sdílení fotografie na ksichtoknihu, když to zvedne návštěvnost webu a získá třeba nového fanouška. Ale rozhodně vím z ostatních mých fotek které na Fb nikdy nebyly, že Fb není tak mocný nástroj, aby výrazně zvedl sledovanost fotografie. Mám tu na tomto profilu fotografie které bez jakékoliv reklamy dosáhly až 11000 shlédnutí. Už proto bych nenazýval snahu o nejzobrazovanější fotku o "zoufalou". Slečně, fotografovi a ani mě nejde o to aby se fotka stala fotkou týdne či měsíce. Když vidím fotku někoho jiného která mě upoutá, rád k ní LIKE dám. Bral bych to tak, že se prostě lidi chtěli podívat a fotku rozklikli. Kdyby nechtěli ( a to platí i pro Fb ), tak fotku rozklikávat nebudou. Ale slibuji, že plánujeme opravdu profi focení v leteckém prostředí, kde doufám pupínky na nohách nebudou a budeme mít na něj celý den. Zkusím pak fotky poslat i na Planes a třeba ani sítem neprojdou. Nikdo z nás se zlobit nebudeme, nakonec co já už zažil odmítnutých fotek. Ale pokud fotka projde a líbí se, tak radost určitě máme. Na závěr bych použil slova jiných - v té záplavě autobusů fotka ženské u letadla nebo jídla nikoho nezabije :-)

Erik Lukeš (...135.39...)
2016-09-18 23:46

->Foxx + další z redakce; to sice máme, já mám letadla také rád, ale přesto sem fotky se svou postavou a vrtulí vedle neposílám (mám na mysli právě tu poznámku o 21. století ... nebo je to už úplně všechno obráceně ... ;-)). Pokud jde o kvalitu/nasvícení fotografie tohoto typu (vzhledem k použití nějakého odrazového zdroje), pak by měl autor mít v pohledu i ty poněkud přehnané kontrasty na stehneh a lýtkách - u ženy, kterou asi muži (tímto se omlouvám jistému druhu žen, které jsou s tímto asi spokojeny ... ;-)) chtějí vidět jinak, v tomto nasvícení vcelku odpudivě vynikají pupínky po holení (nebo co to je ...). Nevím, byl-li to záměr
->peletak, ale já bych na ně v postprodukci použil stejnou metodu jako na ty (jinak krásně zkomponované) vlasy. Pokud jde o styling, světlejší čepice s ohledem na pozadí a barvu jejích vlasů by jí prospěla lépe, ty "mastodontí" boty jí ubírají na ženskosti (i když je to asi dneska v kurzu a já jsem v tomto ohledu nejspíš mimo mísu ...), to samé platí i o té "dračí" ruce s naběhlými žílami jako od vysloužilého boxera ... ;-). Co mi ale nejvíce vadí je ta blůzka přes prsa. Pardon, ale přinejmenším by tam mělo být alespoň naznačeno, že ta ňadra má dvě, tohle vypadá, že tam místo nich má jen jeden pytlík rýže ... ;-). Berte prosím toto jako konstruktivní kritiku z mé strany. Úplně rozumím tomu, že Vás takovéto fotografování baví a že máte na serverech jiného typu patřičné ohlasy, ale
->redakce, nechápu proč bych se několik dnů měl dívat po kliknutí na Planes hned dvakrát pod sebou na fotku dívky. Planes je přece o letadlech, nebo ne? Vyfotím mouchu na plotě u letiště, dám tam patřičný komentář, plácnu to někam na nějaký hnusný FB, kde se to připomene tisíci lidem, kteří o letadlech a kvalitních fotkách nemají ani zbla ponětí a bude to fotka týdne? ;-) Daleko více než tisíce zobrazení a desítky liků mě potěší vidět pod svou zveřejněnou fotkou třeba jen pár zobrazení, neboť vím, že jsou od lidí, které vesměs znám, dělají to samé co já a rozumějí tomu co fotíme. Nějaké zoufalé snahy o nejzobrazovanější fotku za každou cenu mi přijdou trapné. Jsme tady přece všichni spotteři a tenhle web je pro nás i díky nám ... ?!
Erik.

Foxx (...188.215...)
2016-09-18 13:58

Tak máme 21. století. Už tu bylo spousta fotek, které byly nalinkovány odněkud. Tato si fotku dne zaslouží. Hezké měkké světlo zezadu, dosvíceno odrazkou nebo softboxem, pěkná sexy póza, sympatická slečna. Rozhodně pozitivní obohacení galerie. :-)

peletak (...201.24...)
2016-09-18 11:48

Honzo zrovna na tomhle nevidím nic špatného, protože na Planes zavítají díky sdílení na Fb především lidé kteří o těchto stránkách nemají ani páru. Nehledejme pořád něco co v tom není, nikdo tady za žádnou fotku odměnu nedostane a jestli se stane fotkou týdne... je to tak důležité? Když taková fotka přitáhne pět nových fanoušků této stránky, tak v tom vidím ten účel. Jde jen o jedno - o propagaci létání. Omlouvám se, ale tak to vidím já. Můžeme fotky dělat u aut a posílat na tomu určené stránky, ale když se slečně líbí letadla, tak proč se pak o takové fotky nepodělit. Focení proběhlo ze všech stran bez nároku na odměnu, fotka bya z nějakého důvodu na Planes.cz přijata a přece když se někomu fotka nelíbí nemusí ani rozklikávat - ani na tom Fb. Také tady nerozkliknu fotku kterých jsou tu desítky pořád stejného letadla. Rozkliknu jen tu co mě v náhledu něčím zaujme a to platí i na Facebooku.

13 records

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details