Photo Detail

unknown


AKT
Plane type: unknown
Airport: Milovice (LKML)
Airline: Not specified
Registration: Unknown
Author: Tomáš Jandečka
Date taken: 2010-04-25
Number of ratings: 0×
Number of views: 6991×

Description:

25.04. Bye bye Milovice airport

AKT



The albums in which the photo is places

Category:

More photos of


Comments



Petr Popelář (...84.36...)
2010-05-12 13:20

cejkis.Pro chytrý je svět, pro blbý je sněmovna..........nějakej chytrák si spočítal dotace a nechal to ty inteligenty schválit...a pitomost je na světě, konečně by chytří lidé měli jít do politiky, nebo to dopadne blbě s námi všemi:-(

cejkis - unsigned guest (...0.223...)
2010-05-12 12:54

Fotovoltaika je ekologický i ekonomický nesmysl.

Na výrobu panelu je potřeba více energie než kolik panel vyrobí za celou svou životnost. Drtivá většina panelů se vyrábí v Číně a v Číně se drtivá většina energie vyrábí z uhlí. Kde je ta proklamovaná ekologie ? Nehledě na to, že takovéto projekty hyzdí krajinu.

Ekonomicky je to nevýhodné, pokud budete prodávat energii za stejnou cenu jako z uhelné, jaderné, či vodní eletrárny, nikdy se vám takový projekt nepřeklopí za dobu životnosti do kladných čísel. K tomu slouží dotace respektive každý z nás má na faktutře platbu označovanou jako KVET. Tuto platbu vyhlašuje ERU a každý rok ji musí zvýšit na takovou částku, aby suma pokryla zelené bonusy majitelům FVE tj. ty peníze, které jim jejich projekty převrací do kladných čísel. Celková suma zelených bonusů za FVE za jeden kalendářní rok je cca 20mld a tato suma se bude muset navýšit.

Jakožto člověk pracující v energetice a jakožto fanoušek letectví jsem zhnusen.

mvyp - unsigned guest (...80.30...)
2010-04-29 07:26

jediná pozitivní zpráva je ta, že zde 19.6. vystoupí Metallica, Slayer, Anthrax, Megadeth a spol. ....

ogan - unsigned guest (...45.57...)
2010-04-28 14:07

celý je to pouze odporná zlodějina a napakuje se na tom akorát pár prasat..., když už to za každou cenu musí být tak ať to dají třeba na střechy paneláků a nezabíraj tim pole, louky, letiště apod. je mi z toho nablití

keh - unsigned guest (...19.35...)
2010-04-28 08:12

Chjo... Ironii osudu nam sem soudruzi z Google Ads automaticky nasypali odkazy hned na 3 firmy, ktere se timhle podvodem zivi ve velkem. Inu automat je automat (omluva na Suchdol).

seynur - unsigned guest (...179.188...)
2010-04-28 01:22

Ahoj, přidám pár myšlenek k tématu fotovoltaika:
Zaprvé:
Fotovoltaický článek vyrobí za dobu svojí životnosti přibližně 50% energie, potřebné k jeho vlastní výrobě. V praxi tedy je fotovoltaika VŽDY ztrátová a má smysl jedině tam, kde by byl přívod přenosovou sítí neúměrně drahý nebo až nemožný - třeba napájení požárních telefonů v odlehlé buši někde v Austrálii, USA či na Kypru. Fotovoltaická elektrárna v ČR, kde je všude samý stožár s energií z jiných zdrojů, je čirý blud a tunel evropských peněz.
Zadruhé: K výrobě fotovoltaických článků je zapotřebí několika poměrně vzácných prvků, jako je Arsen, Selen, Fosfor (ten tedy tak vzácný není) a další. Průsmylová těžba a zpracování As, Se, P probíhá výhradně v rozvojových zemích a je to hooodně veliká prasárna, spojená obrovskými ekologickými škodami v původní, jinak třeba vcelku zachovalé krajině, ať už v Číně, Indii, střední Africe či Jižní Americe. (Krize v Dárfúru, Rwanda a genocidy v Kongu jsou zase způsobené kmenovým a čínsko-americkým bojem o surovinu na baterie notebooků, to je sice off topic, ale principiálně podobné). Jenže to už samozřejmě sebestředná Evropa nechce svým občanům říkat, protože je za fotovoltaikou veliký rozpočtový kšeft, je to líbivé a tudíž prodejné. Voličům v EU se naservíruje, jak se tady vyrobí "ekologicky" pár voltů a jak jsme pomohli evropské přírodě, což je asi pravda, a ten humus v rozvojovém světě, no koho tady zajímá původní třeba brazilský venkov, že? Jako profesionální geolog, cestovatel po mnoha rozvojových zemích-zejména po těch ložiskách - a milovník přírody bych o tom mohl vyprávět dlouho, shrnu to jen tak, že je alarmující, jak je snadné evropskou a vlastně každou veřejnost napálit na kdejakou p*čovinu. Ach jo, ta kreténizace... A toho letiště je taky škoda. Jakoby nebylo v severních Čechách dost hald. Jenže plánování na nadkrajové úrovni bohužel teď nějak nefunguje - bez komentáře.

vrána - unsigned guest (...176.54...)
2010-04-28 00:43

A kdo na to máte ještě nervy, tak se podívejte na stránky Aeroklubu Točná... to snad není pravda... :-((

KoreanAir - unsigned guest (...181.43...)
2010-04-27 20:57

To B. - Naprosty souhlas. Nadavat na fotovoltanicke clanky muze jen naprosty blb, ktery o tom ocividne nic nevi. Problem je v tom, ze u nas se toho zaclo masivne zneuzivat (tak jak to ,,my,, vychcani cechacci holt umime) ciste za ucelem zisku a zacli se stavet velke fotovoltaicke ,,elektrarny,, na ,,zelenych loukach,, . To, ze ma nekdo na strese sveho domu fotovoltaicke clanky na tom neni nic spatneho a je to ciste jeho vec.

Tonda B. - unsigned guest (...165.228...)
2010-04-27 19:25

Máme to, co jsme chtěli a volili. Dobře nám tak... I když já TO nechtěl.

Tonda B. - unsigned guest (...165.228...)
2010-04-27 19:09

Máme to, co jsme chtěli a volili. Dobře nám tak... I když já TO nechtěl.

27 records

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details