Wizz Air zvažuje otevření báze v Saúdské Arábii

  • 2022-09-05 13:00

V květnu oznámil Wizz Air, že zkoumá možnosti expanse na saúdskoarabském trhu. V nedávné době firma oznámila zahájení letů do Rijádu, Džiddy a Dammánu z 11 evropských měst, např. z Budapešti, Říma, Milána a Vídně, a to postupně od začátku roku 2023.

Minulý týden šéf Wizz Airu Jozsef Váradi potvrdil zpravodajství Reuters, že dopravce zvažuje získat saúdskoarabské osvědčení leteckého provozovatele (AOC) a otevřít v zemi svou bází. Firma je připravena k investicím do tohoto zajímavého trhu. Konkrétní termín nebyl oznámen.

Wizz Air chce využít liberalizace turistického odvětví Saúdské Arábie, ke které došlo v roce 2019, a zároveň možností na velkém vnitrostátním trhu letecké dopravy. Expanze by umožnila Wizz Airu dále rozšířit podnikání, a přitom se vyhnout přímé konkurenci s Ryanairem.

Wizz Air by pro své podnikání v Saúdské Arábii zřejmě použil stejný model, který již funguje v Abú Dhabí, kde firma provozuje společný podnik Wizz Air Abu Dhabi spolu s místním fondem a funguje na základě místní licence (AOC) Emirátů.

Vzhledem k tomu, že Wizz Air v dohledné době nemůže rozvíjet své podnikání na perspektivních trzích Ukrajiny a Ruska, musí hledat méně zjevné příležitosti. K těm patří bezesporu Střední východ s možností zajímavé expanze do Afriky a Asie. (Foto: Wizz Air, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details