Indické banky údajně přeřadily dluhy SpiceJet do kategorie vysokého rizika

  • 2022-08-12 17:00

Podle informací zpravodajství Reuters (viz zde) přeřadilo několik indických bank (IDFC First Bank, Yes Bank a Indian Bank) půjčky nízkonákladové aerolinky SpiceJet do kategorie “vysoké riziko”. SpiceJet veškeré dluhy u bank splácí.

SpiceJet informace zpravodajství rozhodně popírají a obvinily Reuters z šíření „absolutně falešných informací nezakládajících se na faktech“. SpiceJet ujišťují, že žádná z financujících bank SpiceJet nezařadila do kategorie vysokého rizika.   

Indický regulátor DGCA potvrdil, že SpiceJet neplatí nebo neplatí včas svým dodavatelům a leasingovým společnostem. Regulátor z obav o finanční zdraví společnosti a možných dopadů na bezpečnost zpřísnil svůj dohled nad společností a nařídil redukovat počet letů na polovinu.  

V srpnu regulátor na základě žádosti leasingové společnosti Awas Ireland Ltd deregistroval (viz zde) přinejmenším tři letouny SpiceJet, za které dopravce dlouhodobě neplatil leasingové poplatky.

Šéf a spoluzakladatel společnosti Ajay Singh (foto 1) se podle různých informací snaží získat čerstvý kapitál od nejmenované společnosti na Středním východě, která by získala v SpiceJet kapitálový podíl. (Foto: Reuters, planes.cz)

 
 

Article photographs



Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details