Americké letecké společnosti povolaly do práce na 26 tisíc zaměstnanců

  • 2021-03-22 08:00

Prosincové kolo podpory zaměstnanosti leteckých společností podle zákona CARES (The Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act) schváleného v prosinci a pokračování programu schváleného v březnu umožnily americkým společnostem povolat do práce již 26 tisíc zaměstnanců.

Jak jsme již informovali, v březnu získaly americké letecké společnosti v rámci státní podpory 14 miliard dolarů, a to na období do 1. října 2021. Vzhledem k rychlému pokroku vakcinace v USA lze předpokládat, že tato třetí dávka pomoci je také dávkou poslední.

V loňském roce dosáhla výše státní pomoci leteckým společnostem v USA 40 miliard dolarů, a byla kombinací grantů i státních garancí na půjčky. Americká letiště získala vloni podporu ve výši 12 miliard dolarů a letos dalších 8 miliard dolarů. Další miliarda dolarů směřuje na udržení zaměstnanosti v oblasti pozemních služeb. Letiště všeobecného letectví získala podporu 100 milionů dolarů.

Přijetím pomoci se zaměstnavatelé zavazují, že nebudou po dobu čerpání pomoci propouštět zaměstnance ani snižovat mzdy. Společnosti rovněž nemohou zpětně nakupovat své akcie ani vyplácet dividendy, a to až do 30. září 2022. Zastropována je výše bonusů pro vrcholový management společností.

Odvětví letecké dopravy v USA se nyní těší rychlému růstu počtu přepravených zákazníků a trh očekává výrazné oživení v době hlavní sezóny. (Foto: azcentral.com, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details