Další problém Dreamlinerů. Boeing hledá možné závady skel pilotní kabiny.

  • 2021-03-20 17:00

Deník The Seattle Times přinesl 16. března informaci, že Boeing hledá možné závady v konstrukci skel pilotní kabiny Dreamlinerů. Podle informací z dvou anonymních zdrojů dodavatel skel změnil výrobní procesy a Boeing nyní zkoumá, zda skla po těchto změnách splňují podmínky certifikace.

Počátkem měsíce dodavatel přední část trupu Dreamlinerů včetně pilotní kabiny Spirit AeroSystems potvrdil, že analyzuje „nekonformity“ kompozitového pláště.

Generální ředitel leasingové společnosti Air Lease Company John Plueger si během nedávného jednání s investory stěžoval, že výrobní defekty u Boeingu „rostou jako houby po dešti“ a vedou k dalším a dalším inspekcím. Obává se, že odstranění vad bude finančně a časově mimořádně náročné.

Boeing přes tyto další problémy věří, že v březnu dodávky letadel obnoví. Zástupce společnosti však varoval, že bude revidován harmonogram dodávek, aby si výrobce zajistil dostatek času problémy odstranit. Kvůli různým výrobním defektům Boeing nepředal zákazníkům od října jediný exemplář typu 787 z více než 80 již vyrobených strojů. (Foto: traveller.com.au, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Comments



Radek - unsigned guest (...192.86...)
2021-03-22 07:26
Překvapuje to někoho?

Další a další problémy. Co čekat od firmy, která zruší továrnu, která vyráběla kvalitně a ponechá si továrnu, která vyrábí zmetky už několik let, aniž by se dokázala zlepšit. Mají co chtěli.

1 record

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details