Kdy se objeví 737 MAX na linkách?

  • 2020-11-20 13:00

S recertifikací 737 MAX vzniká otázka, kdy se letadla vrátí do provozu. První společností, která vrátí Boeingy 737 MAX do komerčního provozu, bude American Airlines, která první let 737 MAX plánuje na 29. prosince na lince AA718 Miami-New York. Na této lince bude letoun létat do 4. ledna 2021. Oznámil to provozní ředitel společnosti David Seymour. V parku společnosti je 24 letadel 737 MAX 8.

Největší domácí provozovatel MAXů Southwest informoval zaměstnance, že bude nutno vynaložit tisíce hodin na inspekci letadel, která byla uzemněna, a na provedení všech změn požadovaných certifikací. Společnost má 34 letadel 737 MAX. První cestující poletí tímto letadlem nejdříve ve druhém čtvrtletí 2021. Před uzemněním letadel odlétaly MAXy u společnosti 40 tisíc letů a nalétaly celkem 89 tisíc letových hodin.

Alaska Airlines převezmou první MAX v lednu, do komerčního provozu může jít v březnu.

V Evropě se předpokládá, že i vzhledem k nepříznivé epidemické situaci se MAXy dostanou do provozu zřejmě až před začátkem hlavní sezóny. Ještě větší zpoždění mohou mít Boeingy 737 MAX v Číně, která bude potřebovat k recertifikaci více času.

Proti recertifikaci letadel ve středu vystoupilo sdružení pozůstalých po katastrofách letadel 737 MAX Lion Air a Ethiopian Airways, které jí považují za předčasnou. Varuje, že kultura Boeingu není zaměřena na kvalitu a bezpečnost.  (Foto: The Iola Registr, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details