SAS v nových barvách

  • 2019-09-21 08:00

Společnost SAS představila ve čtvrtek, 21 let po poslední úpravě, své nové barvy. Ty mají podtrhnout tradiční skandinávskou identitu společnosti, ale zároveň ukázat novou budoucnost, kterou startuje příchod nových, úsporných letadel Airbus A350 a A320neo v rámci zásadní obnovy leteckého parku. Na těchto letadlech se také nový design uplatní nejdříve.

Nové barvy společnosti mají navázat na modernizaci interiéru a nový koncept palubních služeb, které byly zavedeny v roce 2015. Rozdíl upravených (nových) a původních barev je patrný z obr. 1 a foto 2.

Společnost ponechává v nových barvách velký podíl modré, která pro SAS byla a zůstává typickou. Naopak z motorů mizí červená barva, kterou nahrazuje decentní stříbrná (foto 3). Stříbrný je také výrazný nápis SAS na trupu (foto 4). Na spodní části trupu je umístěn velký nápis Scandinavian, podobně, jako dnes vidíme u Emirates, Alitalie nebo Delta Air Lines (foto 5). Upravena je také dominantní modrá na směrovce, která je nyní protažena až na trup (foto 5, 6)

Všechna letadla postupně dostanou nové barvy do konce roku 2024, a to jak v rámci obnovy leteckého parku, tak pravidelné údržby stávajících letadel. V rámci modernizace SAS převezme 80 Airbusů A320neo, 5x A330, 8x A350 a 3x A321LR. Nová letadla společnost převezme během následujících čtyř let.

Detailní popis všech úprav najdete zde. (Foto: Infinite Flight Community, SAS, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details