Southwest Airlines předpokládá další odklad návratu 737 MAX do provozu

  • 2019-07-05 17:00

Podle interního sdělení šéfa Southwest Airlines zaměstnancům společnosti se předpokládá, že uzemnění letadel 737 MAX bude trvat déle, než se předpokládalo. Southwest nejprve plánovaly návrat 737 MAX na 5. srpna, potom na 2. září a naposledy na 1. října. Z dopisu ředitele společnosti vyplývá, že termín bude opět bude posunut. Southwest nasazují na některé linky, které měl obsluhovat MAX, náhradní letouny. Ale i tak je společnost nucena rušit až 150 letů denně.

Odklad je způsoben faktem, že zkušební piloti FAA odhalili 26. června při zkouškách na simulátoru nedostatky i v novém softwaru, který Boeing předložil k recertifikaci. Nyní se odhaduje, že Boeing předloží upravenou verzi regulátorovi ke schválení nejspíše koncem srpna. Proto je termín 1. října pro nasazení letadel 737 MAX málo pravděpodobný. Pro evropské provozovatele to může znamenat posun na konec letošního roku.

Letadlový park Southwest je tvořen exkluzivně letadly 737, a to již od roku 1971. Dnes společnost provozuje 754 Boeingů 737. Společnost se ráda chlubí faktem, že pořizuje nová letadla za nejnižší ceny na světě. Firma je s 34 letadly 737 MAX největším uživatelem tohoto typu na světě. (Foto: NBC News, planes.cz)


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details