Lufthansa a Luftwaffe vyšetřují vážný incident letadla, které mělo přepravovat prezidenta

  • 2019-05-02 13:00

Podle zpravodajství DW vyšetřuje Lufthansa i Luftwaffe vážný incident, kdy se po startu z letiště Schönefeld takřka zřítil Bombardier vládní letky. Letadlu se po dramatickém manévru po startu podařilo vrátit na letiště, přičemž při přistání se letadlo poškodilo natolik, že je na odpis.

Zvláštní dimenzi dává tomuto případu informace, že Bombardier Global 5000 vládní letky byl na pravidelné údržbě, přičemž další den měl letoun přepravovat německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera do Stuttgartu. Údržbu prováděla firma Lufthansa Bombardier Aviation Services (LBAS).

Luftwaffe obsluhuje potřeby vlády celkem 14 letadly. V poslední době tato služba proslula opakovanými a vážnými problémy. Nejznámější z nich, porucha Airbusu A340, donutila vloni kancléřku Merkelovou letět na jednání G-20 do Buenos Aires linkou Iberie. Neslavná bilance však pokračuje i letos. V lednu přiletěl prezident Steinmeier do Etiopie s tříhodinovým zpožděním v důsledku poruchy letadla v Berlíně. Ministr Gerd Müller musel v lednu zrušit cestu do Namibie kvůli mechanické závadě na letadle. Ministr zahraničí Heiko Maas zase zůstal „viset“ v Mali, neboť jeho Airbus A319 nebyl pro mechanickou závadu schopen odstartovat. (Foto: dpa)


Article photographs


Related photos


Related articles

Comments



No comments added.

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details