Paris Airshow. Bez air show.

  • 2019-03-09 08:30

Aktualizováno. Ve dnech 17. až 23. června se uskuteční aerosalón na pařížském letišti Le Bourget. Tradičně byly první dny veletrhů, Farnborough i Le Bourget, zaměřeny na odbornou veřejnost, sobota a neděle na širokou veřejnost, čemuž odpovídal program založený na atraktivních letových ukázkách. Ty byly hlavním magnetem návštěvnosti o víkendech.   

Nyní však organizátoři Paris Airshow oznámili, že letové ukázky v sobotu a neděli pro veřejnost nebudou. Argumentují, že snižují hodnotu výstavy, neboť odvádí pozornost od toho hlavního. Tím je přilákat širokou veřejnost do výstavních hal a stimulovat zájem zejména mladých návštěvníků o inovace a kariéru v oboru.

Pokud se tedy chystáte v sobotu a neděli užít si letových ukázek v Paříži, můžete zůstat doma.

5. března informovala BBC, že veřejné ukázky letadel budou zrušeny také na následující přehlídce v Farnborough v roce 2020, která bude dokonce o „veřejné dny“ zkrácena. Jako důvod se uvádí negativní reakce veřejnosti a pokles návštěvnosti ze strany široké veřejnosti.  Facebookové stránky Farnborough Airshow byly v loňském roce doslova zavaleny kritikou. Veřejnost kritizovala úroveň letových ukázek, ceny služeb a občerstvení i bídnou organizaci.

Po katastrofě letadla Hawker Hunter v Sorehamu, při které zahynulo 11 osob, byla pravidla pro veřejné air show natolik zpřísněna, že již vlastně ani nelze nic ukázat. Farnboroug a Le Bourget budou předvádět letové ukázky pouze na „trade days“ pro profesionální návštěvníky. 

Pokud tedy chcete letos vidět špičkové stroje ve špičkové akrobacii, pak nezbývá, než si pořídit ruská víza a podívat se na MAKS 2019 v Žukovském, a to v posledním prázdninovém víkendu. (The Financial Express, MAKS, planes.cz)

Aktualizace: Organizátoři International Paris Air Show 2019 v reakci na informaci médií o rušení letových ukázek během víkendu pro veřejnosti rozhodně popřeli, že by chtěli dny pro veřejnost zrušit. Zopakovali, že k tomuto kroku se rozhodli organizátoři přehlídky ve Farnborough, nikoliv v Le Bourget. Reakce je překvapivá zejména proto, že původní informace vůbec nemluvily o zrušení víkendu pro veřejnost, pouze o rušení letových ukázek.  

Organizátoři Paris Air Show 2019 (SIAE) však nikterak nepotvrdili, že víkend pro veřejnost bude zahrnovat letové ukázky. Místo toho zdůraznili, že veřejný víkend je důležitý z hlediska návštěvnosti.   

Server planes.cz se proto obrátil s konkrétním dotazem na přímo na organizátory přehlídky a žádá potvrdit, že letové ukázky zůstanou součástí víkendu pro veřejnost. Dny pro veřejnost jsou 21.-23. června. 


Article photographs


Related photos


Comments



MichalC (...135.108...)
2019-03-09 20:44
Paris Air Show

Přichází vcelku protichůdné informace o programu dnů pro veřejnosti. Není jasné, jak budou dny pro veřejnost vlastně vypadat. Proto se redakce obrátila přímo na pořadatele, aby sdělil, zda letové ukázky budou či nebudou. Dny pro veřejnost jsou 21.-23.6.

Vítek - unsigned guest (...135.10...)
2019-03-09 20:22

A jak to bude v patek? To uz je taky den pro verejnost, letím na otocku.

2 records

Partners


Advertisement
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Further details