Detail fotografie

B777-F1H


Typ letadla: B777-F1H
Letiště: Frankfurt (FRA/EDDF)
Společnost: Emirates (UAE/EK)
Registrace: A6-EFL
Autor: ICARcz
Datum pořízení: 06/2014
Počet hodnocení: 1×
Počet zobrazení: 978×



Kategorie a uživatelská alba

Další fotografie


Komentáře



ICARcz (...222.224...)
21.07.2014 09:58

Honzinus: Těsný ořez rozhodně nevyžadujeme, ba mnohé fotky za něj odmítáme, klidně můžeš posílat-rozhodně neodmítneme kompozičně hezkou fotku... co se týká zmíněného Koreanu, tak je to z taxování na večerní start, takže je to spíš do žluta nížším sluncem- tam se dá opět o barevnosti polemizovat-nebyl jsem tam, nefotil to samé ve stejnou chvíli, tak musím věřit autorovi, že to tak bylo :-) Howgh.

Honzinus (...217.53...)
20.07.2014 21:40

Ok, dobře, já třeba osobně mám problém s těsným ořezem, který zde vyžadujete, proto fotky nedávám. Mám je k vidění jinde, ale to asi víte.
Co se týká barev, tak třeba toto, nejspíš vylétlo na web před chvíli:
www.planes.cz/cs/photo/1194471/b747-4b5-hl7490-korean-air-kal-ke-praha-ruzyne-prg-lkpr/
To je posunuté celé do zelena, nejen obloha. A ten posun je poměrně markantní.
Já to nechám být, nebudu vám do toho šťourat. Budete mít ode mne klid, je to zbytečný, nechtěl jsem vás nějak urazit.
Já jsem taky amatér, focením se neživím. Co se týká profi fotografů, tak profi znamená, že za to bere prachy. Stačí si otevřít nějaký noviny, nebo iDnes nebo tak, tam uvidíte fotky profíků co fotí reportáže apod., většinou docela hrůza. Ono to není o kvalitě, ale spíš jestli za to bere prachy či ne; to že je někdo profi fotograf neznamená, že je dobrej, to jen znamená. Můj názor.
Třeba se zpěvákama to máte taky podobně. Znám lidi, kteří třeba mají jen takové kapely co hrají po klubech, zpívají líp než třeba nějaký naše hvězdy typu Vondráčková apod, která je totálně nudná a unylá, to je hlas tak akorát do sboru. Každá účastnice, která postoupila do finále Superstar, by jí přezpívala a to hlavně projevem. To jen takové malé přirovnání, proto ta "profesionalita" pro mě není měřítkem (tím samozřejmě netvrdím, že nemáme dobré fotografy či zpěváky :-).
Tak ať se daří, hodně štěstí. :-)

ICARcz (...222.224...)
20.07.2014 14:31

Honzinus: dělám v administraci, ti co přispívají svými fotkami to vědí dost dobře a já se tím netajím- podstatou stylu screeningu na Planes je to, aby do galerie neprošly fotky s elementárními chybami- opravdu špatně nasvícené, pod-či přeexponované,viditelně celkově barevně posunuté, s nerovnými horizonty, vysloveně nehezkou kompozicí a ořezem, nečistotami na čipu, digitálně přeostřené či s příliš vysokým šumem a podobně- jinak jsme velmi liberální a otevření co nejširšímu spektru fotografů-amatérů. V první řadě nám jde o objekty našeho zájmu, tedy o letadla-proto se v galerii občas objeví i obrázky obsahující výše uvedené vady, ale s letadly, která možná nikdo z nás ostatních nikdy neuvidí, či z destinací, kde je focení nejen třeba zakázáno, ale občas třeba i životu nebezpečné. Nejsme takoví tvrďáci, jako například na Airliners-není to naše politika a nehodláme na tom nic měnit. Rozhodně tedy neodmítneme fotku kvůli tomu, že má lehce fialovou oblohu, pokud je fotka celá fialová, tak samozřejmě ano.. mimochodem v místech s velkým výskytem smogu mají oblohy i jiné barvy...
Opakuji asi postopadesáté, nejsme profi fotogalerie-jenom máme rádi letadla, takže Vaše připomínky, dalo by se říci i poučování jsou sice ok, ale opravdu svým způsobem - tím , že se neustále monotónně opakují i tak trochu protivné. Učitel se prostě nezapře, má to v krvi. Jak říká kamarád, sám učitel-ředitel, není to zaměstnání, ale diagnóza... :-)

Honzinus (...217.53...)
19.07.2014 20:41

ICARcz: jasně, v pohodě. Já měl za to, že děláte i v administraci a schvalujete fotky, tak proto jsem se do Vás obul kvůli té barvě oblohy. A i kdyby, tak je to jedno, je to pár pixelů. :-)
Ono jde o to, že tady se jedná o uplně elementární věc - já vlastně pořád odkazuju na aditivní míchání barev, které znám již dlouho ze základní školy. Co se týká nějakého návodu nebo tak něco, tak asi by se dalo, ale ono to bylo už mnohokrát popsané, ale nebráním se. Vzhledem k tomu, že nemám ani já tolik času, tak by to muselo být po dohodě, aby to prostě padlo na úrodnou půdu. Nešel bych do nějakých detailů, jen prostě základní úprava expozice, potlačení nádechů a tak. Nějaké soubory rad jsem už psal i jinde, a to nejen já (já nejsem jediný kdo edituje fotky), něco asi bude i na RailGallery, ale bylo to formou komentářů, nikoliv článku.
Mně ve Vašem posledním příspěvku ještě zaráží jedna věc, Vy uvádíte, že chcete svůj rukopis, jsou to Vaše fotky. Ok, ale v podstatě tady se dostáváme do toho stejného problému, to je jako kdybych se zeptal: nevadí Vám ta fialová obloha? Já dělám někdy fotky, kde záměrně deformuju barvy, aby třeba vypadaly jak z kinofilmu nebo nějakého starého svitkového filmu, tam je to ovšem záměr a mělo by to tak působit. Nemělo by to působit jako chyba. Asi tak nějak bych to řekl, není to osobně proti Vám, vídávám to i jinde a často. Já třeba nemoho za to, že to prostě vidím, někdo to třeba nevidí, nebo nemá takový monitor jako já, a tak podobně, a nebo na to kašle, možností je víc.. :)
Já teď nejsem v Praze, budu až po prázdninách, tak třeba jestli chodíte často na letiště, tak se setkáme. Možná jsme se už potkal, i to je možné. Víte, já jsem učitel a vážně nejsem tak zlej jak to vypadá. Ale stojím si za jistými názory a neměním je, což docela hodně lidí štve, jedni mě nemusí, druzí naopak. Člověk si nevybere, každému se nezavděčím. :-)
Fotky posuzuju naprosto objektivně, je mi jedno, koho jsou. Když se mi něco nezdá, tak se ozvu, a nebo taky ne, mohu se na to vykašlat. Jak kdy. :-)

ICARcz (...222.224...)
19.07.2014 17:08

Honzinus: já to osobně neberu,vím, že nejsem Vševěd a ješitnost je u mě v normě, nebo pod ní. Fotky si upravuju po svém, jsou to moje fotky a můj rukopis-nechci je mít stejné jako ostatní, upravené podle nějakého níávodu, či šablony-je to moje autorské právo a opravdu nemám zájem na tom cokoliv měnit. Proto také nestuduji žádné materiály o focení a úpravách-nebyl bych to potom já, kdybych se tím řídil...
Díky za nabídku na setkání, ale časově jsem tak vytížen, že nevím , co bude třeba zítra. Možná se někde potkáme a poplkáme.
Stejně by to se mnou byla ztráta času, jsem v tomto směru dost neopracovatelný. Školení všeho druhu , která mě stála notný kus života jsem už v životě absolvoval dostatek a opravdu si nemyslím, že svět stojí a padá tím, že budu mít oblohu o odstín jinou, protože se to někomu nelíbí, byť to myslí dobře. Jiná situace by byla, pokud by na fotkách byly fatální chyby, ale to si myslím, že třeba v tomto případě tomu tak není.
Nemám ambice stát se profesionálním fotografem, fotím pro radost svou a případně i lidí, kterým se moje fotky líbí takové, jaké jsou. Prostě to tak nežeru, jako Vy, smiřte se s tím...jsou za tím výše uvedené důvody, nic jiného za tím nehledejte.
Myslím, že mnohem lepší by bylo zpracovat nějaký elaborát o úpravě fotek a zveřejnit ho na Planes- redakce by určitě nebyla proti tomu a mohl by se díky němu něco naučit ten, kdo by chtěl. Třeba bych také nahlédl- psát pod fotky je sice hezké, ale dost kontraproduktivní, ne každý , kdo by měl o rady zájem komentáře čte.

Honzinus (...217.53...)
19.07.2014 13:14

ICARcz: neberte to osobně, bylo to pro kolegu Erika, ten psal o obloze a o večerní osmé hodině, tak jsem se ozval.
Víte co, já vždycky zjišťuju, jak lidi vnímají nelibě, když jim někdo napíše či řekne něco co nevědí. To je fenomén, který je rozšířen hodně po internetu. Když někdo napíše někomu něco, co dotyčný neví, je na něj nahlíženo jako že se chlubí a povyšuje, následně je přehlížen či považován za uplného hlupáka (v lepším případě), v horším dostane banána. Vím, znám, dostal jsem jich hodně, mohl bych si založit obchod se zeleninou.
Já mám návrh, přijal byste osobní setkání? Koukal jsem, že jste z Kladna. To je od Prahy kousek. Napsal jste mi, že si o mne myslíte své, tak jsem zvědav, co byste si myslel po setkání. Přijímáte?
Koukám na Váš web, děláte hezké modely v H0. Měl jsem hodně modelů také v H0, ještě nějaké mám, ale dělal je takvý ten koníček, už nevím jak se to jmenovalo.. :-)
Pokud máte zájem, můžeme se domluvit a někam zajít, já Vás zvu.

ICARcz (...222.224...)
19.07.2014 11:46

Honzinus: Díky za rady, bez nich bych nemohl dále žít, já hlupák...

ICARcz (...222.224...)
19.07.2014 10:13

Erik: jo, něco podobného někdy zkusím, třeba to i projde :-)

Honzinus (...217.53...)
19.07.2014 10:06

Erik, já zkusím něco ještě k tomu naposled napsat, protože mi to určitě někdo brzo smaže.
Pokud je to kolem osmé večer, tak je to studené, ve snímku je absence žlutých odstínů, to ovšem nevysvětluje tu oblohu.
Barva oblohy se mění, a to nejen dle denní doby, ale dle místa - v nadhlavníku máš oblohu víc do fialova než nad obzorem, kde může být víc do tyrkysova, nebo když to řeknu jinak - v nadhlavníku je obloha hutnější, nad obzorem světlejší. Pak může být opar - ten ji může pošoupnout víc do fialova, to ovšem není tento případ, fialový opar vypadá jinak. A i kdyby tam byl opar jak brno, tak tohle je moc fialové, ještě nikdy jsem takhle oblohu neviděl a to ani v nadhlavníku. Pokud je to večer, tak bych naopak čekal spíše tyrkysovou, což znamená posun přesně naopačnou stranu než je fialová. Jenže ve snímku chybí žluté odstíny, to znamená, že dominuje modrý kanál, červený a zelený je pak potlačen, tedy modrá barva je pošoupnuta doprava, jinými slovy do fialova. ;-)

Erik Lukeš (...135.32...)
18.07.2014 23:40

H: Jaká fialová obloha? Ty stíny - tihle startují, tuším, někdy okolo osmé večer ... (to s tím totiž souvisí ...)
Icar: ale, když už takováto kompozice - zkusil bych ufiknout celý zadek, jen ty hrnce a zvedající se čumák, co Ty na to?

Celkem 12 záznamů

Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace