SAS otevřou novou transatlantickou linku – do Atlanty

  • 19.01.2024 17:10

Společnost SAS otevře 17. června novou transatlantickou linku – do Atlanty. Někoho může překvapit, že SAS, která je členem Star Alliance, zahájí provoz nové linky z Kodaně právě do Atlanty. Jak známo, Atlanta je hlavním americkým hubem aliance SkyTeam.

Směrování linky do hubu SkyTeam však jasně dokládá, že s kapitálovým vstupem Air France-KLM do SAS přejdou SAS k alianci SkyTeam. Hub v Atlantě nabídne cestujícím SAS přístup zejména do sítě společnosti Delta Air Lines, ale i dalších členských aerolinií SkuTeamu.

Společnost SAS prochází po vyhlášeném bankrotu restrukturalizací a rekapitalizací. Prozatím se zdá, že cesta z bankrotu se vyvíjí pro SAS (a její cestující) příznivě.

Linka do/z Atlanty bude provozována letadlem Airbus A330-300. SAS budou v létě provozovat transatlantické linky do Bostonu, Chicaga, New Yorku (JFK), Newarku, Los Angeles, San Francisca, Toronta a Washingtonu. (Foto: morepremium.com, cph.dk, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace